Champions League ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσάμπιονς Λιγκ: Ατλέτικο Μαδρίτης- Μ.Σίτι

Τσάμπιονς Λιγκ: Ατλέτικο Μαδρίτης- Μ.Σίτι
Spread the love

Στο Metropolitano η Ατλέτικο Μαδρίτης αντιμετωπίζει την Μ.Σίτι με στόχο να ανατρέψει το 1-0 με το οποίο έχασε την περασμένη εβδομάδα στο Etihad για να προκριθεί στα ημιτελικά του θεσμού για πρώτη φορά από το 2017 αλλά το έργο της απέναντι στους πρωταθλητές Αγγλίας είναι εξ ορισμού δύσκολο.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν πτοείται από τις κριτικές που του ασκούνται στα όρια της προσβολής από ανθρώπους του ποδοσφαίρου, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον χαρισματικό παλαίμαχο Ολλανδό φορ Φαν Μπάστεν, για τις υπέρ του δέοντος αμυντικές τακτικές του οι οποίες κρίνονται και αναχρονιστικές.

Στην παρούσα φάση τον προβληματίζουν περισσότερο οι απουσίες των: Ερέρα και Χιμένες από την μεσαία γραμμή και τα μετόπισθεν αντίστοιχα αλλά και το κακό στατιστικό που θέλει την ομάδα του να μην έχει κερδίσει εντός έδρας για το Τσάμπιονς Λιγκ από τον Οκτώβριο του 2020 μετρώντας από τότε 4 ισοπαλίες αλλά και 3 ήττες.

Την περασμένη αγωνιστική η ήττα από την Μαγιόρκα (0-1) έβαλε στοπ σε ένα νικηφόρο σερί τριών αγώνων που είχε προηγηθεί στην La Liga ρίχνοντας την ομάδα στην 4η θέση και στο -3 από Σεβίλλη και Μπαρτσελόνα στον σχετικό πίνακα.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας προέρχονται από το 2-2 που παραχώρησαν στην Λίβερπουλ, ίδιο αποτέλεσμα και ακριβές σκορ είχαν φέρει και στο Anfield στον 1ο γύρο, κρατώντας την διαφορά του + 1 από την ομάδα του Κλοπ εφτά αγωνιστικές πριν το φινάλε στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει δει την ομάδα του να κρατάει Clean Sheet στα 6/7 πιο πρόσφατα εκτός έδρας παιχνίδια του σε όλες τις διοργανώσεις και να είναι αήττητη στα τελευταία 9 παιχνίδια της έχοντας κερδίσει στα έξι από αυτά.

Επιπλέον αριθμεί 10/12 νίκες εκτός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις και καταστρώνει τα πλάνα του ενόψει της αποψινής ρεβάνς δίχως τον τιμωρημένο Γκαμπριέλ Ζεσούς αλλά με τον αμυντικό Ρούμπεν Ντίας υγιή αλλά όχι απόλυτα ετοιμοπόλεμο για την σημερινή μάχη.

Προϊστορία: Το 1-0 υπέρ της Μ.Σίτι από τον πρώτο προημιτελικό την περασμένη εβδομάδα είναι και το μοναδικό μεταξύ τους παιχνίδι στα Κύπελλα Ευρώπης.

* Ο 51χρονος Αργεντινός τεχνικός Ντιέγκο Σιμεόνε είδε την ομάδα του να μην μπορεί να καταγράψει ούτε μια (!) τελική στην εστία του Έντερσον στο Etihad σε όλο το 90λεπτο και απόψε θα αναγκαστεί να είναι πιο aggressive στην επίθεση κάτι που σημαίνει πως θα αφήσει χώρους πίσω κάτι που θα αποτελέσει βούτυρο στο ψωμί για τους: Ντε Μπρούινε, Φόντεν, Μαχρέζ κλπ.

Επίσης οι πρωταθλητές Αγγλίας αριθμούν 12 σερί “εξορμήσεις” δίχως ήττα σε όλες τις διοργανώσεις εκ των οποίων μάλιστα οι 10 είναι νίκες . Στο 1,85 θα αγοράσω το 2ιπλο. Στα ειδικά θα ψάξω τον Ντε Μπρούινε (3,10) να βρει δίχτυα.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2

(Visited 485 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x