ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Σαρμιέντο – Ρίβερ Πλέιτ

Αργεντινή: Σαρμιέντο – Ρίβερ Πλέιτ
Spread the love

Δύο αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής διάρκειας της Λίγκα Προφεσιονάλ και ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «Εύα Περόν» της Χουνίν, με την Σαρμιέντο να παίζει τα ρέστα της για την συμμετοχή της στα πλέι οφ, ενώ για θετικό αποτέλεσμα η Ρίβερ Πλέιτ, για να μη μπει σε περιπέτειες.

Να σημειωθεί, πως οι 28 ομάδες που μετέχουν στη Λίγκα Προφεσιονάλ έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους, ενώ την πρόκριση για τα χιαστί νοκ άουτ ματς των πλέι οφ παίρνουν οι τέσσερις πρώτες κάθε γκρουπ.

Τρεις συνεχόμενες νίκες για την Σαρμιέντο στη Λίγκα Προφεσιονάλ, μέχρι το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της Αρχεντίνος Τζούνιορς, εκεί όμως , όπου με το μεταξύ τους 0-0 δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια σε αυτό το σερί ή  να κάνει αν προτιμάτε το καρέ. Με νίκη πάντως σήμερα θα βρεθεί στην πρώτη τετράδα του 1ου ομίλου, σημειώνοντας πως είχαν προηγηθεί, το εντός 2-1 σε βάρος της Σαν Λορέντζο, το 3-1 στη Λα Πλάτα με την τοπική Χιμνάσια και το 2-1 φιλοξενώντας τη Ντεφένσα. Πέρα από τα παραπάνω όμως, δύο επιπλέον στόχοι για την Σαρμιέντο, πέρα της προσπάθειας που κάνει για να βρεθεί στα πλέι οφ της Λίγκα Προφεσιονάλ, με πρώτο εξ αυτών, να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη της ειδική βαθμολογίας του υποβιβασμού. Δεύτερος αλλά εξίσου σημαντικός, η άλλη ειδική βαθμολογία που υπάρχει, αυτή που καθορίζει τα εισιτήρια για τις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής και η Σαρμιέντο θα θέλει να διατηρηθεί στις θέσεις που οδηγούν στο Κόπα Σουνταμερικάνα.

Στην άλλη πλευρά, ένας μόλις βαθμός για την Ρίβερ στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές, με την ομάδα του 46χρονου Μαρσέλο Γκαγιάρδο να παραμένει μεν στην 2η θέση του 1ου ομίλου της Λίγκα Προφεσιονάλ, αλλά να μπαίνει σε περιπέτειες νέας αποτυχίας, μετά το 0-1 στην έδρα της Ταγέρες και το 1-1 φιλοξενώντας την Ατλέτικο Τουκουμάν. Το απόλυτο πάντως σε τρία ματς στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, με 0-1 στην πρεμιέρα στη Λίμα σε βάρος της τοπικής Αλιάνσα, 2-0 ακολούθως φιλοξενώντας την Φορταλέζα, ενώ 2-1 μεσοβδόμαδα στο Σαντιάγκο και τη μονομαχία της με την κυπελλούχο Χιλής, Κόλο Κόλο.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Ρίβερ Πλέιτ, σε ισάριθμα ματς την τελευταία δεκαετία στο «Εύα Περόν» με την Σαρμιέντο, με 4-1 το 2015 και 2-1 το 2021. Άξιο αναφοράς πάντως, πως δεν κατάφερε να την κερδίσει σε ισάριθμα ως γηπεδούχος, με 2-2 το 2016 και 1-1 το 2017.

Πολύ πιο μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας του σημερινού ματς για την Ρίβερ Πλέιτ, σε σχέση με το 1,45 που την συνοδεύει.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 365 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x