ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Ταγέρες – Σαρμιέντο       

Αργεντινή: Ταγέρες – Σαρμιέντο       
Spread the love

Tελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Λίγκα Προφεσιονάλ και μονόπλευρο το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο ματς, με μόνο στόχο της Ταγέρες, αν βέβαια υπάρχει, να μην τερματίσει στην τελευταία θέση του 1ου ομίλου, την στιγμή που η Σαρμιέντο παίζει τα ρέστα της για την συμμετοχή της στα πλέι οφ.

Να σημειωθεί, πως οι 28 ομάδες που μετέχουν στη Λίγκα Προφεσιονάλ έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους, ενώ την πρόκριση για τα χιαστί νοκ άουτ ματς των πλέι οφ παίρνουν οι τέσσερις πρώτες κάθε γκρουπ. Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα μεταξύ των ομάδων ματς. Σε περίπτωση που στα παραπάνω κριτήρια δεν έχει κάποια ομάδα πλεονέκτημα, ακολουθεί η διαφορά τερμάτων και η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ των ομάδων ματς, ενώ μετά πάμε σε μπαράζ. Τα χθεσινά αποτελέσματα επίσης, καθόρισαν και την πρόκριση στον 2ο όμιλο, με την Εστουδιάντες στην 1η θέση, τη Μπόκα Τζούνιορς στην 2η, την Τίγκρε στην 3η και την Αλντοσίβι στην 4η.

Δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες για την Ταγέρες στη Λίγκα Προφεσιονάλ, με το 1-3 αρχικά από τη Μπάνφιλντ και το 0-3 της προηγούμενης αγωνιστικής από την Ατλέτικο Τουκουμάν να την διατηρούν στην τελευταία θέση του 1ου ομίλου. Άλλοθι πάντως για την ομάδα της Κόρδοβα, η συμμετοχή της στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, εκεί όπου μετά το πρόσφατο 2-2 φιλοξενώντας την Φλαμένγκο, βρέθηκε στην 2η θέση του 8ου ομίλου και με μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τους «16» έναντι της πρωταθλήτριας Χιλής, Κατόλικα και της Σπόρτινγκ Κριστάλ.

Στον αντίποδα, πραγματικό σοκ για την Σαρμιέντο το βαρύτατο 0-7 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας την Ρίβερ Πλέιτ, με θετικό πάντως, πως διατηρεί, έστω και λιγοστές ελπίδες πρόκρισης στα πλέι οφ παρά τον διασυρμό από τη «μεγάλη» αντίπαλο της. Δύσκολη πάντως η αποστολή της, καθώς θα πρέπει πέρα από τη νίκη της, να μην κερδίσουν η Ντεφένσα, η Αρχεντίνος Τζούνιορς και η Χιμνάσια Λα Πλάτα. Πέρα όμως από τα πλέι οφ, υπάρχει και η ειδική βαθμολογία που δίνει εισιτήρια στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής, εκεί όπου η Σαρμιέντο βρίσκεται οριακά στις θέσεις που οδηγούν στο Σουνταμερικάκα και έχει μεγάλο ενδιαφέρον για το σημερινό ματς, ακόμα και αν τα υπόλοιπα αποτελέσματα δεν την φέρνουν στην τετράδα.

Προϊστορία: Ισοπαλία με 2-2 το 2013, στο μοναδικό ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Ταγέρες.

Εκτίμηση μου, πως η Σαρμιέντο κοιτάζει περισσότερο την ειδική βαθμολογία, εκεί όπου είναι αρκετά εφικτό να βγει στο Κόπα Σουνταμερικάνα, παρά τα πλέι οφ, καθώς θα πρέπει να γίνουν μαζεμένες εκπλήξεις, πέρα της νίκης της, αν βέβαια έρθει, για να καταφέρει να βρεθεί στην πρώτη τετράδα του ομίλου της. Πέρα από τα παραπάνω όμως, επιπλέον εκτίμηση, πως η Ταγέρες δεν έχει λόγο να χαριστεί, καθώς είναι το τελευταίο της ματς στην διοργάνωση στο «σπίτι» της και πολύ πιθανό να θέλει να αποφύγει την τελευταία θέση και να φύγει, αν μπορούμε να το πούμε, με ψηλά το κεφάλι.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 211 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x