ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Μπόκα Τζούνιορς – Ντεφένσα  

Αργεντινή: Μπόκα Τζούνιορς – Ντεφένσα  
Spread the love

Στο «Μπομπονέρα» η νοκ άουτ μονομαχία ανάμεσα στη Μπόκα Τζούνιορς και τη Ντεφένσα για τα προημιτελικά των πλέι οφ της Λίγκα Προφεσιονάλ, η δεύτερη χρονικά στο πρόγραμμα, μετά αυτή της Ράσινγκ με την Αλντοσίβι στο «Πρεσιντέντε Περόν».

Αξίζει να σημειωθεί, πως σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Λίγες ώρες νωρίτερα η Ράσινγκ φιλοξενεί την Αλντοσίβι, ενώ το πρόγραμμα των προημιτελικών της Λίγκα Προφεσιονάλ ολοκληρώνεται αύριο με τις αναμετρήσεις Εστουδιάντες – Αρχεντίνος Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ – Τίγκρε.

Αδιάφορη βαθμολογικά η Μπόκα Τζούνιορς στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Λίγκα Προφεσιονάλ, στο οποίο επικράτησε πάντως 2-0, παρά μάλιστα τις αλλαγές που υπήρχαν στο ρόστερ, έστω και αν ήταν οριστικά στην 2η θέση του 2ου ομίλου πίσω από τη νικήτρια του γκρουπ Εστουδιάντες. Είχε προηγηθεί, το πολύτιμο 1-0 σε βάρος της Όλγουεϊς Ρέντι, για την φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, το οποίο την έβαλε και πάλι σε τροχιά πρόκρισης. Στον αντίποδα, η Ντεφένσα έπαιξε με την φωτιά στο φινάλε στο ματς με την Πατρονάτο, καταφέρνοντας πάντως με το υπέρ της 1-0 να τερματίσει τελικά στην 3η θέση του 1ου ομίλου, υπερτερώντας της ισόβαθμης και 4ης στο γκρουπ Αρχεντίνος Τζούνιορς και στο +1 από την 5η στον βαθμολογικό πίνακα Χιμνάσια Λα Πλάτα. Η διάκριση πλέον στα πλέι οφ είναι ότι της έχει απομείνει προς ώρας, καθώς μετά το 2-3 στην Βραζιλία από την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε γνώρισε τον αποκλεισμό στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για τη Μπόκα Τζούνιορς, μία για τη Ντεφένσα και δύο ισοπαλίες, στις επτά μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μπομπονέρα».

Η Μπόκα Τζούνιορς εκεί που έδειχνε πως βρίσκεται σε αδιέξοδο, με συνεχόμενες νίκες σε Κόπα Λιμπερταδόρες και Λίγκα Προφεσιονάλ πήρε και πάλι την τύχη στα δικά της χέρια, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά το ειδικό βάρος που έχει σαν μέγεθος. Παρόλα αυτά, άλλη υπόθεση μια νοκ άουτ αναμέτρηση, ειδικά με την απρόβλεπτη μεν αλλά πάντα υπολογίσιμη Ντεφένσα.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 329 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x