ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Γκοϊάς – Σάντος

Βραζιλία: Γκοϊάς – Σάντος
Spread the love

Στην Γκοϊανία το ματς που ολοκληρώνει χρονικά το σημερινό πρόγραμμα στο Μπραζιλεϊράο, με τη νεοφώτιστη Γκοϊάς να ψάχνει μία ακόμη έκπληξη, την στιγμή που με νίκη η Σάντος θα πιάσει στην κορυφή την Κορίνθιανς, έστω και με ένα αγώνα περισσότερο από την «τιμάο».

Σπουδαίο 1-0 την προηγούμενη αγωνιστική στο εκτός έδρας ντέρμπι μίσους της Γκοϊανίας με την συμπολίτισσα Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, με το οποίο η Γκοϊάς πανηγύρισε τόσο το πρώτο της «διπλό», όσο και γενικότερα την πρώτη της νίκη στο φετινό Μπραζιλεϊράο. Είχαν προηγηθεί, το βαρύ 0-3 της πρεμιέρας στην Κοριτίμπα από την ομώνυμη ομάδα, το εντός 1-1 με την Παλμέιρας, το 2-3 στην Φλοριανόπολις από την τοπική Αβαΐ και το 2-2 με την Ατλέτικο Μινέιρο, με τις δύο ισοπαλίες βέβαια με την κάτοχο του Κόπα Λιμπερταδόρες και την πρωταθλήτρια Βραζιλίας να θεωρούνται επιτυχίες. Μπροστά στο σκορ στο ντέρμπι της Γκοϊανίας με εκτός περιοχής σουτ του Έλβις στο πρώτο μόλις λεπτό, με την Γκοϊάς στην συνέχεια να αντέχει στο σφυροκόπημα της Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, έχοντας κορυφαίο τον γκολκίπερ και αρχηγό της Ταντέου, παρά το γεγονός πως έπαιζε από το είκοσι έξι με παίκτη λιγότερο.

Στην άλλη πλευρά, από τρεις συνεχόμενες νίκες η Σάντος σε ισάριθμες διαφορετικές διοργανώσεις, με πρώτη εξ αυτών, το πολύτιμο 1-0 στο Εκουαδόρ σε βάρος της Κατόλικα Κίτο, για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα. Ακολούθησε το εντός 4-1 για το πρωτάθλημα σε βάρος της Κουιαμπά, ενώ 3-0 μεσοβδόμαδα φιλοξενώντας την Κοριτίμπα και πρόκριση στους «16» του κυπέλλου, με την Σάντος να πραγματοποιεί την ανατροπή στο μεταξύ τους επαναληπτικό, καθώς είχε ηττηθεί 0-1 στην πρώτη μονομαχία τους στο «Κόουτο Περέιρα».

Προϊστορία: Μία νίκη για την Γκοϊάς, τρεις για την Σάντος και μία ισοπαλία, στις πέντε μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στην Γκοϊανία.

Σε καλό momentum και με αρκετές λύσεις η Σάντος, παρά το γεγονός πως έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις, αλλά πολύ σκληρός αντίπαλος στην Γκοϊανία η πεισματάρα Γκοϊάς και με την ψυχολογία στα ύψη μετά το τυχερό μεν αλλά ταυτόχρονα σπουδαίο 1-0 της προηγούμενης αγωνιστικής με την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε. Πέρα από τα παραπάνω, δεν είναι τυχαίο πως η Γκοϊάς προβλημάτισε στα δύο προηγούμενα εντός έδρας ματς στο φετινό Μπραζιλεϊράο, τόσο την κάτοχο του Κόπα Λιμπερταδόρες, Παλμέιρας, όσο και την πρωταθλήτρια Ατλέτικο Μινέιρο.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 287 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x