ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Καράκας – Δε Στρόνγκεστ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Καράκας – Δε Στρόνγκεστ
Spread the love

Σπουδαίο βαθμολογικά ματς στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, το οποίο ανοίγει χρονικά την 5η ή την προτελευταία αγωνιστική στον 2ο όμιλο του Κόπα Λιμπερταδόρες, ανάμεσα στην Καράκας και την Δε Στρόνγκεστ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την πρόκριση στον επόμενο γύρο παίρνουν οι δύο πρώτες ομάδες των οκτώ ομίλων, ενώ αυτές που θα τερματίσουν στην 3η θέση συνεχίζουν ή «υποβιβάζονται» αν προτιμάτε, στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Στην 1η θέση του 2ου ομίλου η Λιμπερτάδ (Παραγουάη) με επτά βαθμούς, δύο λιγότεροι τόσο για την Δε Στρόνγκεστ όσο και την Καράκας, ενώ στην 4η με τέσσερις είναι η κάτοχος του Κόπα Σουνταμερικάνα, Ατλέτικο Παραναένσε.

Επικράτηση με 1-0 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας τη Λιμπερτάδ, με την Καράκας όχι μόνο να πανηγυρίζει το πρώτο της τρίποντο στον 2ο όμιλο, αλλά να μπαίνει και πάλι στην διεκδίκηση της πρόκρισης. Κάτι ανάλογο και για την Δε Στρόνγκεστ, η οποία έσπασε το ρόδι με πολύ εμφατικό τρόπο την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας στο «Ερνάντο Σίλες» της πρωτεύουσας της Βολιβίας, Λα Παζ, την Ατλέτικο Παραναένσε, καθώς επικράτησε 5-0 της κατόχου του Κόπα Σουνταμερικάνα. Μία αγωνιστική νωρίτερα (3η), οι δύο σημερινοί αντίπαλοι βρέθηκαν αντιμέτωποι στην Βολιβία και μοιράστηκαν τους βαθμούς, με το 1-0 για την Δε Στρόνγκεστ στο τριάντα τέσσερα και το 1-1 για την Καράκας επτά λεπτά πριν το φινάλε.

Προϊστορία: Επικράτηση με 2-1 για την Καράκας το 2008 σε βάρος της Ρεάλ Ποτοσί, στο μοναδικό εντός έδρας ματς της ιστορίας της με ομάδα της Βολιβίας. Μία ισοπαλία και δύο ήττες για την Δε Στρόνγκεστ, στις τρεις προηγούμενες επισκέψεις της στην Βενεζουέλα.

Επιλογή μου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, αλλά και στο ότι η Δε Στρόνγκεστ χάνει αρκετή από την δύναμη της μακριά από το μεγάλο υψόμετρο της πρωτεύουσας της Βολιβίας, Λα Παζ.

Εκτίμηση:  1

(Visited 284 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x