ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Ατλέτικο Παραναένσε – Λιμπερτάδ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Ατλέτικο Παραναένσε – Λιμπερτάδ
Spread the love

Σπουδαίο βαθμολογικά ματς στην «Αρένα Ντα Μπαϊσάντα» της Κοριτίμπα, για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, με την κάτοχο του Σουνταμερικάνα, Ατλέτικο Παραναένσε, να φιλοξενεί την πρωτοπόρο του 2ου ομίλου Λιμπερτάδ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την πρόκριση στον επόμενο γύρο παίρνουν οι δύο πρώτες ομάδες των οκτώ ομίλων, ενώ αυτές που θα τερματίσουν στην 3η θέση συνεχίζουν ή «υποβιβάζονται» αν προτιμάτε, στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Στην 1η θέση του 2ου ομίλου η Λιμπερτάδ με επτά βαθμούς, ένας λιγότερος τόσο για την Δε Στρόνγκεστ όσο και την Καράκας, οι οποίες μάλιστα έχουν ένα ματς περισσότερο, ενώ στην 4η με τέσσερις είναι η κάτοχος του Κόπα Σουνταμερικάνα, Ατλέτικο Παραναένσε.

Ντροπιαστικό 0-5 την προηγούμενη αγωνιστική στο «Ερνάντο Σίλες» της πρωτεύουσας της Βολιβίας, Λα Παζ, για την Ατλέτικο Παραναένσε, με το οποίο βρέθηκε στην 4η θέση του ομίλου και φυσικά με την πλάτη στον τοίχο. Πέρα από τα παραπάνω όμως, το αποτέλεσμα αυτό, αποτέλεσε και το «κύκνειο άσμα» στον πάγκο για τον Φάμπιο Καρίλε, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον 73χρονο Λουίς Φελίπε Σκολάρι. Με νίκη πάντως σήμερα η Ατλέτικο Παραναένσε θα φτάσει τους επτά βαθμούς και θα κρατάει την τύχη στα χέρια της την τελευταία αγωνιστική, εκεί όπου θα φιλοξενήσει την Καράκας. Στην άλλη πλευρά, 0-1 από την Καράκας στην Βενεζουέλα την προηγούμενη αγωνιστική και πρώτη ήττα για τη Λιμπερτάδ στην φάση των ομίλων. Παρόλα αυτά, διατηρήθηκε στην 1η θέση, ενώ στο φινάλε θα φιλοξενήσει την Δε Στρόνγκεστ.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το δεύτερο ματς στην ιστορία των δύο ομάδων στην «Αρένα Ντα Μπαϊσάντα» της Κοριτίμπα, μετά το 1-0 του 2005 για την Ατλέτικο Παραναένσε και πάλι τότε στα πλαίσια της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Η αλήθεια είναι πως η Ατλέτικο Παραναένσε δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Παρόλα αυτά, η κάτοχος του Κόπα Σουνταμερικάνα παραμένει υπολογίσιμη και ικανή στην «Αρένα Ντα Μπαϊσάντα» να λυγίσει οποιονδήποτε αντίπαλο, ακόμα και την σκληροτράχηλη Λιμπερτάδ.

Εκτίμηση:  1

(Visited 310 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x