ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Ράσινγκ – Μελγκάρ     

Κόπα Σουνταμερικάνα: Ράσινγκ – Μελγκάρ     
Spread the love

Προτελευταία αγωνιστική στον 2ο όμιλο του Κόπα Σουνταμερικάνα, με την αναμέτρηση στο «Πρεσιντέντε Περόν» του Μπουένος Άιρες ανάμεσα στις ισόβαθμες Ράσινγκ και Μελγκάρ να μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί και τελικός της 1ης θέσης και φυσικά της πρόκρισης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την πρόκριση για την φάση των «16» παίρνουν μόνο οι οκτώ πρώτες ομάδες των ισάριθμων ομίλων. Στην συγκεκριμένη φάση, θα βρουν και τις οκτώ ομάδες που θα τερματίσουν στην 3 θέση από τους ισάριθμους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες. Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, ακολούθως η καλύτερη επίθεση και στην συνέχεια τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ. Εννέα βαθμοί για τη Μελγκάρ, όσους έχει και η Ράσινγκ, ενώ από τρεις οι ήδη αποκλεισμένες Κουιαμπά και Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο.

Πολύτιμο 2-1 την προηγούμενη αγωνιστική στην Βραζιλία σε βάρος της Κουιαμπά, το οποίο διατήρησε την Ράσινγκ σε τροχιά πρόκρισης. Παρόλα αυτά, μονόδρομος η νίκη στο σημερινό ντέρμπι, καθώς μειονεκτεί στην διαφορά τερμάτων από την ισόβαθμη της Μελγκάρ. Σε περίπτωση ισοπαλίας, θα παραμείνει στην 2η θέση και θα πρέπει να «κλέψει» ουσιαστικά στο φινάλε την πρόκριση από την ομάδα του Περού. Στην άλλη πλευρά, εξίσου πολύτιμο και το 2-1 της Μελγκάρ στο Μοντεβιδέο σε βάρος της τοπικής Ρίβερ Πλέιτ, καθώς όχι μόνο την κράτησε, έστω και στην ισοβαθμία στην 1η θέση, αλλά της δίνει σήμερα και το αβαντάζ της ισοπαλίας.

Προϊστορία: Έξι νίκες για την Ράσινγκ, μία ισοπαλία και δύο ήττες, σε εννέα εντός έδρας ματς στην ιστορία της με ομάδες του Περού. Δύο ήττες για τη Μελγκάρ, σε ισάριθμες επισκέψεις της στην Αργεντινή.

Η πρόκριση στην φάση των «16» θα είναι ουσιαστικά το «γιατρικό» στην Ράσινγκ, για τις «πληγές» που άφησε ο οδυνηρός, τουλάχιστον έτσι όπως προήλθε, αποκλεισμός από τη Μπόκα Τζούνιορς το Σάββατο που μας πέρασε στον ημιτελικό της Λίγκα Προφεσιονάλ.

Εκτίμηση:  1

(Visited 390 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x