ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Ρίβερ Πλέιτ – Κόλο Κόλο

Κόπα Λιμπερταδόρες: Ρίβερ Πλέιτ – Κόλο Κόλο
Spread the love

Στο «Μονουμεντάλ» του Μπουένος Άιρες το ματς που ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της προτελευταίας αγωνιστικής στον 6ο όμιλο, με την Ρίβερ Πλέιτ με νίκη να εξασφαλίζει την 1η θέση, την στιγμή πάντως που η κυπελλούχος Χιλής, Κόλο Κόλο δεν θα πει όχι στον ένα βαθμό.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την πρόκριση στον επόμενο γύρο παίρνουν οι δύο πρώτες ομάδες των οκτώ ομίλων, ενώ αυτές που θα τερματίσουν στην 3η θέση συνεχίζουν ή «υποβιβάζονται» αν προτιμάτε, στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Να τονιστεί επίσης, πως πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, ακολούθως η καλύτερη επίθεση και στην συνέχεια τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ. Δέκα βαθμοί για την Ρίβερ Πλέιτ, στην 2η θέση η Κόλο Κόλο με επτά, όσους και η Φορταλέζα, η οποία όμως έχει ένα αγώνα περισσότερο και η οποία μειονεκτεί στην διαφορά τερμάτων από την κυπελλούχο Χιλής, ενώ 4η έχοντας ήδη αποκλειστεί η Αλιάνσα Λίμα.

Ισοπαλία με 1-1 την προηγούμενη αγωνιστική στο «Καστελάο» της Φορταλέζα με την ομώνυμη ομάδα, βλέποντας την Ρίβερ Πλέιτ να «αγκαλιάζει» ουσιαστικά την πρόκριση. Με νίκη ή ισοπαλία στο σημερινό ματς εξασφαλίζει και την 1η θέση, ενώ με ήττα μπαίνει εντελώς απρόσμενα σε περιπέτειες, αν και την τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί την αδιάφορη Αλιάνσα (Περού). Στην άλλη πλευρά, ισοπαλία με 1-1 και για την Κόλο Κόλο στο Περού με την Αλιάνσα, βλέποντας την κυπελλούχο Χιλής να πετάει στα σκουπίδια δύο πολύτιμους βαθμούς και να μπαίνει σε περιπέτειες. Χαρακτηριστικό μάλιστα, πως θα μπλέξει ακόμα περισσότερο αν ηττηθεί στο σημερινό ματς, καθώς θα χρειάζεται μόνο τη νίκη στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής στο Σαντιάγκο με την Φορταλέζα.

Προϊστορία: Το σημερινό ματς, θα είναι το τρίτο στην ιστορία των δύο ομάδων στο «Μονουμεντάλ», μετά το 1-1 του μακρινού 1967 και το 1-0 της Ρίβερ Πλέιτ το 2007.

Ματς σπαζοκεφαλιά, καθώς είναι άγνωστες οι προθέσεις της Ρίβερ Πλέιτ, η οποία μπαίνει μεν σε περιπέτειες αν ηττηθεί, αλλά έχει το αβαντάζ πως την τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί την Αλιάνσα και μπορεί να διορθώσει την κατάσταση. Ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, καθώς εκτιμώ πως η Κόλο Κόλο θα προσπαθήσει να πετύχει κάποιο γκολ, ώστε ακόμα και με ήττα να υπερτερεί στην ισοβαθμία με την Φορταλέζα, για να έχει φυσικά το αβαντάζ την τελευταία αγωνιστική στη μεταξύ τους μονομαχία στο Σαντιάγκο.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 259 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x