ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία Β΄: Οπεράριο – Ιτουάνο

Βραζιλία Β΄: Οπεράριο – Ιτουάνο
Spread the love

Στο «Τζερμάνο Κρούγκερ» της Πόντα Γκρόσα, το μοναδικό ματς για σήμερα στην 2η κατηγορία και προτελευταίο ταυτόχρονα του προγράμματος της 8ης αγωνιστικής, βρίσκοντας την Οπεράριο, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στην 11η θέση με εννέα βαθμούς, όσους έχει και η 10η στον βαθμολογικό πίνακα, νεοφώτιστη Ιτουάνο.

Λευκή ισοπαλία την περασμένη εβδομάδα στο Μασεϊό με την τοπική CSA, με την Οπεράριο πλέον αήττητη για τρεις συνεχόμενες αγωνιστικές και τους πέντε βαθμούς που συγκέντρωσε σε αυτό το διάστημα, να είναι, τηρουμένων των αναλογιών, επιτυχία. Στο +1 άλλωστε από την επικίνδυνη ζώνη, έχοντας προηγηθεί, το 1-1 στην έδρα της Σαμπάιο Κορέια και το 2-0 φιλοξενώντας την Κρισιούμα. Σε παθητικό ρόλο η Οπεράριο στο μεγαλύτερο μέρος του ματς στην έδρα της CSA, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και ευχαριστημένη στο τέλος, τουλάχιστον βάσει εικόνας, από τη μοιρασιά των βαθμών, ειδικότερα από την στιγμή που από το τεσσαρακοστό λεπτό έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Δύο νίκες (Πόντε Πρέτα 2-0, Κρισιούμα 2-0) και μία ήττα (Γκρέμιο 0-1) για την Οπεράριο, σε τρία ματς στο πρωτάθλημα στο «Τζερμάνο Κρούγκερ», ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο μέσος Αντρέ Λίμα.

Στον αντίποδα, επιτυχία σίγουρα, τηρουμένων των αναλογιών, για την Ιτουάνο το 1-1 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας την Γκρέμιο, ειδικά από την στιγμή που ισοφάρισε και «έκλεψε» τη μπουκιά από το στόμα της σπουδαίας αντιπάλου της στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ειδικότερα μάλιστα γιατί διατήρησε το αήττητο στο γήπεδο της. Κυρίαρχος η Ιτουάνο στο πρώτο ημίχρονο στο ματς με την Γκρέμιο, στο οποίο είχε σημαντικές ευκαιρίες, μεταξύ αυτών και ένα δοκάρι και στο οποίο είδε τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων Μπρένο να κατεβάζει, χωρίς υπερβολή, τα ρολά. Απόλυτα λογικό, όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, να «μιλήσει» η ποιότητα της Γκρέμιο και ο νόμος του ποδοσφαίρου, καθώς η σπουδαία ομάδα του Πόρτο Αλέγκρε άνοιξε το σκορ στο τρίτο λεπτό της επανάληψης, στην πρώτη της ουσιαστικά επίσκεψη στην εστία της Ιτουάνο. Παρόλα αυτά, η πεισματάρα Ιτουάνο δεν το έβαλε κάτω και έσωσε τον βαθμό αλλά και το αήττητο στην έδρα της, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με κοντινή προβολή του Λούκας.  Μία ισοπαλία (Σαπεκοένσε 1-1) και δύο ήττες (Σπορτ Ρεσίφε 0-1, Νοβοριζοντίνο 1-2) για την Ιτουάνο, σε τρία ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ τιμωρημένοι για σήμερα, οι μέσοι Λούκας Σικέιρα και Ράφαελ Περέιρα και ο επιθετικός Ράφαελ Ελίας.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Οπεράριο.

Ομάδα έδρας η Οπεράριο, η οποία θα στηριχθεί για μία ακόμα χρονιά στο «Τζερμάνο Κρούγκερ» για να πετύχει τον βασικό της στόχο, την παραμονή και δεδομένο πως θα έχει στοχεύσει το σημερινό ματς, από την στιγμή που φιλοξενεί τη νεοφώτιστη Ιτουάνο. Καλό το μέχρι τώρα δείγμα γραφής βέβαια για την Ιτουάνο, αλλά χάνει αρκετή από τη δύναμη της μακριά από την αήττητη έδρα της.

Εκτίμηση:  1

(Visited 201 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x