ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Μεντεγίν – Λα Εκιδάδ

Κολομβία: Μεντεγίν – Λα Εκιδάδ
Spread the love

Πρεμιέρα των πλέι οφ του πρωταθλήματος Απερτούρα, με τη Μεντεγίν να φιλοξενεί στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» την σκληροτράχηλη και πάντα υπολογίσιμη Λα Εκιδάδ, με το μεταξύ τους ματς να ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου, λίγες ώρες μετά την αναμέτρηση Ενβιγκάδο – Ντεπόρτες Τολίμα.

Οι ομάδες που τερμάτισαν στις οκτώ πρώτες θέσεις της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Απερτούρα συνεχίζουν στα πλέι οφ, εκεί όπου χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των τεσσάρων. Ο 1ος όμιλος αποτελείται από τις Μιγιονάριος, Ατλέτικο Νασιονάλ, Τζούνιορ και Μπουκαραμάνγκα και ο 2ος από τις Μεντεγίν, Λα Εκιδάδ, Ντεπόρτες Τολίμα και Ενβιγκάδο, με την πρόκριση στον τελικό στις νικήτριες αυτών.

Επικράτηση με 1-0 σε βάρος της Ντεπορτίβο Πάστο στο «Ατανάσιο Χιραρντότ», στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του Απερτούρα, με τη Μεντεγίν να τερματίζει τελικά στην 4η θέση, πίσω από τη Μιγιονάριος, τη Ντεπόρτες Τολίμα και τη «μισητή» συμπολίτισσα και κυπελλούχο Κολομβίας, Ατλέτικο Νασιονάλ. Εκτός συνόρων, ήττα με 0-2 στο Πόρτο Αλέγκρε από την Ιντερνασιονάλ, στην προτελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα και αποκλεισμός από την συνέχεια της δεύτερης τη τάξει συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Στην άλλη πλευρά, σπουδαίο 1-0 για τη Λα Εκιδάδ την τελευταία αγωνιστική φιλοξενώντας την κυπελλούχο Ατλέτικο Νασιονάλ, με το οποίο η «μικρή» ομάδα της Μπογκοτά εξασφάλισε στο φινάλε την 7η θέση και την παρουσία της στα πλέι οφ.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για τη Μεντεγίν, μία για τη Λα Εκιδάδ και τέσσερις ισοπαλίες, στις 10 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ατανάσιο Χιραρντότ».

Με δεδομένο πως μόνο η 1η θέση δίνει πρόκριση και πως με μόλις έξι αγωνιστικές τα λάθη, ειδικά εντός έδρας, απαγορεύονται, εκτίμηση μου, πως η Μεντεγίν θα κάνει τα πάντα ώστε να μπει με το δεξί στα πλέι οφ. Η πάντα υπολογίσιμη βέβαια Λα Εκιδάδ δεν είναι εύκολος αντίπαλος, αλλά η Μεντεγίν έχει δύο συνεχόμενα εκτός έδρας ματς στην συνέχεια, με τη Ντεπόρτες Τολίμα και την Ενβιγκάδο και με στραβοπάτημα στον σημερινό αγώνα θα βρεθεί με το καλημέρα με την πλάτη στον τοίχο.

Εκτίμηση:  1

(Visited 472 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x