ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Λίγκα Κίτο – Ατλέτικο Γκοϊανιένσε

Κόπα Σουνταμερικάνα: Λίγκα Κίτο – Ατλέτικο Γκοϊανιένσε
Spread the love

Τελευταία αγωνιστική στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα και «τελικός» της 1ης θέσης του 6ου ομίλου το ματς στο «Ροντρίγκο Παζ Ντελγκάδο» του Κίτο, ανάμεσα στην τοπική Λίγκα και την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε.  

Αξίζει να σημειωθεί, πως την πρόκριση για την φάση των «16» παίρνουν μόνο οι οκτώ πρώτες ομάδες των ισάριθμων ομίλων. Στην συγκεκριμένη φάση, θα βρουν και τις οκτώ ομάδες που θα τερματίσουν στην 3η  θέση από τους ισάριθμους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες. Να τονιστεί επίσης, πως πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και ακολούθως τα περισσότερα τέρματα εκτός έδρας. Στην 1η θέση του 6ου ομίλου η Ατλέτικο Γκοϊανιένσε με 12 βαθμούς, δύο περισσότερους από τη Λίγκα Κίτο,  ενώ στην 3η και την 4η οι ήδη αποκλεισμένες Ντεφένσα και Αντοφαγκάστα με τέσσερις και τρεις αντίστοιχα.

Ισοπαλία με 2-2 για τη Λίγκα Κίτο την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας τη Ντεφένσα, με το αποτέλεσμα αυτό να είναι εκ πρώτης όψεως αποτυχία, από την στιγμή που βρέθηκε στο -2 από την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, σημειώνοντας όμως, πως πρακτικά δεν αλλάζει κάτι ως προς το ζητούμενο που έχει η ομάδα του Εκουαδόρ την τελευταία αγωνιστική. Αυτό γιατί μειονεκτεί στην διαφορά τερμάτων και ακόμα και με νίκη κόντρα στην αδιάφορη Ντεφένσα θα ισοβαθμούσε μεν με την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, αλλά θα χρειαζόταν μόνο τρίποντο για την 1η θέση στη μεταξύ τους μονομαχία. Στην άλλη πλευρά, δύο συνεχόμενες σπουδαίες νίκες στην Γκοϊανία, σε διαφορετικές διοργανώσεις, με 1-0 αρχικά σε βάρος της Αντοφαγκάστα, το οποίο διατήρησε την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε στην κορυφή του ομίλου και με αβαντάζ στον «τελικό» του Κίτο, ενώ 2-0 με την Κοριτίμπα, πανηγυρίζοντας το πρώτο της τρίποντο στο Μπραζιλεϊράο.

Προϊστορία: Δεκαέξι νίκες για τη Λίγκα Κίτο, μία ισοπαλία και επτά ήττες, σε 24 εντός έδρας ματς στην ιστορία της με ομάδες της Βραζιλίας, ενώ «παρθενική» επίσκεψη για την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε στο Εκουαδόρ.

Επιλογή μου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, εκτιμώντας πως πολύ πιθανό να είναι αυτός που θα κάνει τη μικρή διαφορά.

Εκτίμηση:  1

 

(Visited 295 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x