ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Μπόκα Τζούνιορς – Ντεπορτίβο Κάλι  

Κόπα Λιμπερταδόρες: Μπόκα Τζούνιορς – Ντεπορτίβο Κάλι  
Spread the love

Τελευταία αγωνιστική στον 5ο όμιλο του Κόπα Λιμπερταδόρες και «τελικός» πρόκρισης στο θρυλικό «Μπομπονέρα», με τη Μπόκα Τζούνιορς να θέλει μόνο τη νίκη για να συνεχίσει στους «16» της διοργάνωσης, την στιγμή που η Ντεπορτίβο Κάλι έχει το αβαντάζ και της ισοπαλίας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την πρόκριση στον επόμενο γύρο παίρνουν οι δύο πρώτες ομάδες των οκτώ ομίλων, ενώ αυτές που θα τερματίσουν στην 3η θέση συνεχίζουν ή «υποβιβάζονται» αν προτιμάτε, στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Να τονιστεί επίσης, πως πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, ακολούθως η καλύτερη επίθεση και στην συνέχεια τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ. Οκτώ βαθμοί για την πρωταθλήτρια Κολομβίας, Ντεπορτίβο Κάλι και την Κορίνθιανς, ένας λιγότερος για τη Μπόκα Τζούνιορς, ενώ στην 4η θέση με τέσσερις η Όλγουεϊς Ρέντι (Βολιβία).

Αποτυχία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το 1-1 της προτελευταίας αγωνιστικής στο «Μπομπονέρα» με την Κορίνθιανς, καθώς η Μπόκα Τζούνιορς πέταξε στα σκουπίδια δύο πολύτιμους βαθμούς και αντί να βρεθεί στην 1η θέση «υποχώρησε» στην 3η και θέλει πλέον μόνο τη νίκη στον σημερινό «τελικό». Με ισοπαλία, για να «κλέψει» την 2η θέση, θα πρέπει να ηττηθεί η Κορίνθιανς στο γήπεδο της από την Όλγουεϊς Ρέντι με διαφορά τριών και άνω τερμάτων, ενώ με ήττα μένει 3η. Ακραίο σενάριο να τερματίσει στην 4η θέση και νίκη της Όλγουεϊς Ρέντι, αλλά θα πρέπει να καλυφθεί η μεταξύ τους διαφορά τερμάτων. Στην αντίπερα όχθη, 3-0 την προτελευταία αγωνιστική φιλοξενώντας την Όλγουεϊς Ρέντι, με το αποτέλεσμα αυτό όχι μόνο να φέρνει στη Ντεπορτίβο Κάλι στην 1η θέση, αλλά και με αβαντάζ στην σημερινή της μονομαχία στο «Μπομπονέρα». Με νίκη ή ισοπαλία είναι στους «16», ενώ ακόμα και με ήττα είναι εξασφαλισμένη η 3η θέση. Για να βρεθεί επίσης με ήττα στους «16», θα πρέπει να ηττηθεί ή να πέσει αν προτιμάτε η Κορίνθιανς «θύμα» πολύ μεγάλης έκπληξης στο γήπεδο της.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για τη Μπόκα Τζούνιορς και μία ισοπαλία, σε πέντε ματς φιλοξενώντας τη Ντεπορτίβο Κάλι. Άξιο αναφοράς, πως μετά το μεταξύ τους 1-1 στην πρώτη μονομαχία τους στην Αργεντινή το 1977, ακολούθησαν τέσσερις συνεχόμενες νίκες για τη Μπόκα Τζούνιορς, το 4-0 του 1978, στον τελικό μάλιστα του Κόπα Λιμπερταδόρες, το 2-1 του 2001, το 3-0 του 2004 και το επιβλητικό 6-2 του 2016.

Η αλήθεια είναι πως η Μπόκα Τζούνιορς προβλημάτισε με την εικόνα της στον συγκεκριμένο όμιλο. Παρόλα αυτά, με καλή ψυχολογία, καθώς έρχεται από την κατάκτηση της Λίγκα Προφεσιονάλ και το 2-0 της Κυριακής σε βάρος της Τίγκρε στον τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης, ενώ στο «Μπομπονέρα» έχουν λυγίσει στο παρελθόν σε ανάλογα ματς πολύ ισχυρότερες ομάδες από τη Ντεπορτίβο Κάλι.

Εκτίμηση:  1

(Visited 302 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x