ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Φορταλέζα – Ζουβεντούδε

Βραζιλία: Φορταλέζα – Ζουβεντούδε
Spread the love

Ντέρμπι παραμονής στο «Καστελάο» της Φορταλέζα, με την ομώνυμη ομάδα ουραγό στο Μπραζιλεϊράο και με στόχο να σπάσει το ρόδι στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ στην επικίνδυνη ζώνη και η Ζουβεντούδε.

Ήττα με 0-1 την περασμένη εβδομάδα φιλοξενώντας την Φλουμινένσε, σε ένα ματς στο οποίο η Φορταλέζα βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ένατο λεπτό και στο οποίο πάντως άξιζε στην συνέχεια, βάσει εικόνας και ευκαιριών, σημειώνοντας πως είχε και ένα οριζόντιο δοκάρι κάτι περισσότερο. Ουραγός πλέον με μόλις ένα βαθμό στο Μπραζιλεϊράο, έχοντας απολογισμό μία ισοπαλία, το 1-1 της 4ης αγωνιστικής στο «Καστελάο» με την Σάο Πάολο και πέντε ήττες, σε έξι συνολικά ματς στο φετινό πρωτάθλημα. Σε αντίθεση πάντως με το Μπραζιλεϊράο, επιτυχία σίγουρα η πρόκριση της στην φάση των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες, μετά το εντυπωσιακό 4-3 την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο Σαντιάγκο σε βάρος της κυπελλούχου Χιλής, Κόλο Κόλο.

Στην αντίπερα όχθη, κατώτερη του αναμενόμενου η Ζουβεντούδε την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Παλμέιρας, με τις πολλές απουσίες να μην αποτελούν άλλοθι για το 0-3 από την αντίπαλο της, σε ένα ματς που είχε «τελειώσει» ουσιαστικά στο πρώτο του ημίωρο, με το σκορ στο 0-2 στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο για την «βερντάο». Χωρίς νίκη επίσης σε τέσσερα ματς στο γήπεδο της (0-2-2), ενώ καλύτερη η συγκομιδή της μακριά από το «Αλφρέντο Τζακόνι», με τέσσερις βαθμούς σε τρεις αγώνες, με 2-1 στην Φλοριανόπολις σε βάρος της νεοφώτιστης Αβαΐ, 1-1 στο Ρίο με τη Μποταφόγκο και 1-4 στο Μπέλο Οριζόντε από την Αμέρικα Μινέιρο.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Φορταλέζα, το 4-1 του 2018 και το 1-0 του 2021 και μία ισοπαλία, το 1-1 του 2016, σε τρία ματς την τελευταία δεκαετία στο «Καστελάο» με την Ζουβεντούδε. Χαρακτηριστικό μάλιστα, πως τα τρία ματς ήταν για τρεις διαφορετικές κατηγορίες, με το 1-1 του 2016 για την 3η της Βραζιλίας, το 4-1 του 2018 για την 2η και το 1-0 του 2021 για το περσινό πρωτάθλημα της 1ης ή όπως συνηθίζουμε να λέμε Μπραζιλεϊράο.

Εκτίμηση μου, πως το εντυπωσιακό 4-3 μεσοβδόμαδα στο Σαντιάγκο, πολύ πιθανό να διώξει την πίεση που θα υπάρχει στην Φορταλέζα για την πρώτη της νίκη όχι μόνο στο «Καστελάο», αλλά και γενικότερα στο φετινό πρωτάθλημα.

Εκτίμηση:  1

(Visited 259 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x