ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Φλουμινένσε – Φλαμένγκο

Βραζιλία: Φλουμινένσε – Φλαμένγκο
Spread the love

Ντέρμπι Καριόκα στο σημερινό πρόγραμμα του Μπραζιλεϊράο, με την Φλουμινένσε τυπικά γηπεδούχο κόντρα στη «μισητή» Φλαμένγκο, καθώς το θρυλικό «Μαρακανά» αποτελεί κοινή έδρα για τις δύο σπουδαίες αυτές ομάδες.

Αήττητο τριών αγωνιστικών για την Φλουμινένσε, μετά και το τυχερό 1-0 της περασμένης εβδομάδας στην Φορταλέζα σε βάρος της ομώνυμης ομάδας, έχοντας προηγηθεί το εκτός 1-1 με την Παλμέιρας και το 2-1 φιλοξενώντας την Ατλέτικο Παραναένσε. Μπροστά στο σκορ στο ματς στην Φορταλέζα στο ένατο λεπτό, με την Φλουμινένσε σε παθητικό ρόλο στην συνέχεια, καθώς η αντίπαλος της είχε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες, μεταξύ αυτών και ένα οριζόντιο δοκάρι. Ακολούθησε το εντυπωσιακό 10-1 στην Βολιβία σε βάρος της Οριέντε Πετρολέρο για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, το οποίο όμως δεν ήταν αρκετό για την Φλουμινένσε για να της δώσει την πρόκριση για τους «16», καθώς έμεινε στην 2η θέση του ομίλου της και το -1 από την Ουνιόν Σάντα Φε.

Στον αντίποδα, αγχωτικό 1-0 φιλοξενώντας την Γκοϊάς, με την Φλαμένγκο όχι μόνο να επιστρέφει στα τρίποντα στο πρωτάθλημα μετά από πέντε αγωνιστικές, αλλά να πανηγυρίζει ταυτόχρονα το δεύτερο της τρίποντο στο Μπραζιλεϊράο. Το προηγούμενο και πάλι εντός, έχοντας επικρατήσεις την 2η αγωνιστική στο «Μαρακανά» της Παλμέιρας 3-1, ενώ χωρίς νίκη σε τρία ματς μακριά από αυτό, με 1-1 με την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, 0-1 από την Ατλέτικο Παραναένσε και 2-2 με την Σεαρά. Περίπατος πάντως στον 8ο όμιλο του Κόπα Λιμπερταδόρες, καθώς τερμάτισε εύκολα στην 1η θέση, επιβεβαιώνοντας με πέντε νίκες και μία ισοπαλία σε έξι ματς τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Ταγέρες (Αργεντινή), την πρωταθλήτρια Χιλής, Κατόλικα και την Σπόρτινγκ Κριστάλ (Περού).

Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Φλουμινένσε, έντεκα για την Φλαμένγκο και επτά ισοπαλίες, στις 23 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την «Φλου», σε όλες τις διοργανώσεις (Μπραζιλεϊράο, τοπικό πρωτάθλημα Καριόκα, Κόπα Σουνταμερικάνα).

Απαγορευτική η προσέγγιση σημείου, μιλώντας για ντέρμπι μίσους ανάμεσα στην Φλουμινένσε και την Φλαμένγκο, στην κοινή τους έδρα, το θρυλικό «Μαρακανά», καθώς όλα τα δεδομένα στοιχηματικής προσέγγισης μίας τέτοιας αναμέτρησης, π.χ. προϊστορία, φόρμα κτλ. περνάνε σε δεύτερη μοίρα.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 265 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x