ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ημιτελικός Πλέι- οφ Μουντιαλ 2022 : Σκωτία- Ουκρανία

Ημιτελικός Πλέι- οφ Μουντιαλ 2022 :  Σκωτία- Ουκρανία
Spread the love

Ένα συναισθηματικά φορτισμένο και συνάμα ιστορικό παιχνίδι διεξάγεται απόψε στο Hampden Park στην Γλασκόβη ανάμεσα στην Σκωτία και την Ουκρανία αφού είναι το 1ο επίσημο ματς που δίνουν οι Ουκρανοί μετά της εισβολή της Ρωσίας στην χώρα τους.

Οι Σκοτσέζοι δεν έχουν δώσει παρουσία από τα τελικά του 1998 στα γήπεδα της Γαλλίας σε Μουντιάλ και με μια νίκη απόψε θα βρεθούν 90 ή 120 λεπτά μακριά από το Κατάρ αφού στον τελικό των πλέι οφ θα τους περιμένει η Ουαλία του Γκάρεθ Μπέιλ και της παρέας του.

Η εθνική ομάδα του Στιβ Κλάρκ εντυπωσίασε για τα δεδομένα της στον προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ αφού είχε συγκομιδή 23 βαθμών σε 10 ματς που μεταφράζεται σε 7 νίκες ενώ είναι σημαντικό και το στατιστικό των 7 γκολ μόλις παθητικό σε αυτή την σειρά των αγώνων.

Νίκησαν και στα έξι τελευταία τους παιχνίδια στην προκριματική φάση με τελευταία τους νίκη το 2-0 επί της Δανίας ενώ από τότε έφερε δυο ισοπαλίες με Αυστρία και Πολωνία στα φιλικά του Μαρτίου.

Τους περιμένει ένας busy μήνας αφού έχουν να αντιμετωπίσουν διαδοχικά την Αρμενία δυο φορές και την Ιρλανδία για το UEFA Nations League αλλά στην παρούσα φάση το μυαλό τους είναι αρχικά στον αποψινό ημιτελικό.

Η Ουκρανία με τους 12 βαθμούς που μάζεψε στον δικό της προκριματικό όμιλο σε 8 παιχνίδια τερμάτισε στην 2η θέση πίσω από την Γαλλία και πάνω από την Φιλανδία.

Η τελευταία τους παρουσία σε τελικά Μουντιάλ ήταν το 2006 όταν και έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά όπου έχασαν από την μετέπειτα πρωταθλήτρια κόσμου Ιταλία με 3-0 στο Αμβούργο.

Λόγω πολέμου το αποψινό θα είναι το 1ο επίσημο παιχνίδι για την εθνική ομάδα του Πετρακόβ από τις 16 Νοεμβρίου του 2021 όταν και είχαν κερδίσει την Βοσνία με 2-0.

Επίσης εθνική ομάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετώπισαν για τους “8” του Euro2020 όπου και αποκλείστηκαν από την διοργανώτρια Αγγλία με 4-0.

Προϊστορία: Οι δυο ομάδες μοιράζονται από μια νίκη στα δυο μεταξύ τους παιχνίδια. Τον Οκτώβριο του 2006 είχε κερδίσει η Ουκρανία με 2-0 στο γήπεδο της και έναν χρόνο αργότερα η Σκωτία είχε πάρει ρεβάνς με 3-1 στην Γλασκόβη.

* Πεισμωμένοι οι Σκοτσέζοι και σε καλό momentum αφού προέρχονται από τρεις διαδοχικές νίκες εντός έδρας ενώ γενικά έχουν παρουσιάσει πρόοδο και εξέλιξη στο παιχνίδι τους . Την ίδια ώρα η Ουκρανία έχει μείνει δίχως επίσημο παιχνίδι από τον Νοέμβριο και είναι δεδομένο πως δεν θα έχει ρυθμό στο παιχνίδι της ειδικά για τις απαιτήσεις ενός τέτοιου αγώνα. Ο Άσος είναι καλοπληρωμένος ( 2,50) και έχει αξία.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1

(Visited 252 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x