ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

CONCACAF NATIONS LEAGUE: Παναμάς – Κόστα Ρίκα

CONCACAF NATIONS LEAGUE: Παναμάς – Κόστα Ρίκα
Spread the love

Νations League δεν υπάρχει μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην ζώνη της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής, με το σπουδαιότερο ζευγάρι της πρεμιέρας ή της 1ης αν προτιμάτε αγωνιστικής να είναι αυτό ανάμεσα στον Παναμά και την Κόστα Ρίκα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως υπάρχουν τρεις κατηγορίες στην συγκεκριμένη διοργάνωση, με τις νικήτριες των γκρουπ της 1ης να προκρίνονται στο φάιναλ φορ. Κάτι ανάλογο ακολούθως με αυτό που έχει ισχύ στην αντίστοιχη διοργάνωση της Ευρώπης, με τους νικητές των γκρουπ της 2ης και της 3ης κατηγορίας να παίρνουν την άνοδο, ενώ οι τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται.

Στην 5η θέση του προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ της ζώνης της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής η ομάδα του Παναμά, η οποία γνώρισε τον αποκλεισμό με αρκετά οδυνηρό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, πολύ δυνατό το ξεκίνημα της ομάδας του Παναμά, η οποία κοίταξε στα μάτια τους τρεις «μεγάλους» του ομίλου, τον Καναδά, τις ΗΠΑ και το Μεξικό και η οποία έχει αρκετή απόσταση από την σημερινή της αντίπαλο. Παρόλα αυτά, ένα μεγάλο μπλακ άουτ στο φινάλε, σε συνδυασμό με το απίστευτο σερί της Κόστα Ρίκα έφεραν τα πάνω κάτω, με την ομάδα του Παναμά στην 5η θέση και εκτός Μουντιάλ και την σημερινή της αντίπαλο απρόσμενα στα μπαράζ. Στην άλλη πλευρά, έξι σπουδαίες, χωρίς υπερβολή νίκες και μία πολύτιμη ισοπαλία στο «Αζτέκα» με το Μεξικό σε επτά συνεχόμενα ματς, έφεραν την Κόστα Ρίκα από ένα διαφαινόμενο αποκλεισμό στην 4η θέση του ομίλου και στο μπαράζ στις 14 του μήνα με τη Νέα Ζηλανδία στο Κατάρ.

Προϊστορία: Μία νίκη για την ομάδα του Παναμά, μία για την Κόστα Ρίκα και δύο ισοπαλίες, σε τέσσερα επίσημα ματς την τελευταία δεκαετία, όλα στα πλαίσια προκριματικών Μουντιάλ, με γηπεδούχο την πρώτη.

Άγνωστες οι προθέσεις των ομάδων στην συγκεκριμένη διοργάνωση, τόσο στην Ευρώπη όσο και την Βόρεια, Κεντρική Αμερική και Καραϊβική, ειδικά μετά από μια δύσκολη χρονιά σε όλα τα επίπεδα που επιβάρυνε αρκετά τους παίκτες. Παρόλα αυτά, επιλογή ρίσκου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, εκτιμώντας πως ο Παναμάς πολύ πιθανό να θέλει να μετριάσει τις εντυπώσεις για τον οδυνηρό τρόπο με τον οποίο έμεινε εκτός μπαράζ Μουντιάλ από την Κόστα Ρίκα. Πέρα από τα παραπάνω, επιπλέον εκτίμηση, πως πολύ πιθανό το μυαλό όλων στην Κόστα Ρίκα να είναι στον «τελικό» πρόκρισης με τη Νέα Ζηλανδία.

Εκτίμηση:  1

(Visited 284 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x