ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία Β΄: Κρουζέιρο – Πόντε Πρέτα

Βραζιλία Β΄: Κρουζέιρο – Πόντε Πρέτα
Spread the love

Στο «Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε, το πρώτο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, με την Κρουζέιρο να ψάχνει όχι μόνο την επιστροφή στα τρίποντα, αλλά και το +6 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Μπαΐα, την στιγμή που η Πόντε Πρέτα βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη.

Εννέα συνεχόμενες νίκες για την Κρουζέιρο σε όλες τις διοργανώσεις, οκτώ στο πρωτάθλημα και μία στο κύπελλο, μέχρι το ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής στο Ρίο με την Βάσκο, εκεί πάντως, όπου το 0-1 από την αντίπαλο της έβαλε τέλος σε αυτό εντυπωσιακό σερί της σπουδαίας ομάδας του Μπέλο Οριζόντε. Χαρακτηριστικό μάλιστα, πως η Κρουζέιρο κράτησε στο μηδέν στα οκτώ από τα εννέα συνεχόμενα νικηφόρα της ματς, με μόνη ομάδα που κατάφερε να παραβιάσει μία φορά την εστία της την Οπεράριο, στο 2-1 για την ομάδα του Μπέλο Οριζόντε στο «Τζερμάνο Κρούγκερ» της Πόντα Γκρόσα. Στο «Μαρακανά» το ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής και όχι στην φυσική έδρα της Βάσκο, στο οποίο υπήρχαν αρκετές και σημαντικές ευκαιρίες εκατέρωθεν και στο οποίο η ομάδα του Ρίο ήταν απλά πιο τυχερή, καθώς «καθάρισε» με την εντυπωσιακή κεφαλιά ψαράκι του Τζετούλιο στο εικοστό τέταρτο λεπτό. Πέντε νίκες για την Κρουζέιρο, σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα στο Μπέλο Οριζόντε, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στον αντίποδα, 1-2 φιλοξενώντας τη Λοντρίνα, με την Πόντε Πρέτα όχι μόνο να «υποχωρεί» στην επικίνδυνη ζώνη, αλλά να πετάει στα σκουπίδια ουσιαστικά με το αποτέλεσμα αυτό, το πρώτο της «διπλό» που είχε προηγηθεί από το 2-1 στην έδρα της νεοφώτιστης Ιτουάνο. Σε ρηχά νερά η Πόντε Πρέτα στο ματς με τη Λοντρίνα και με παίκτη λιγότερο από το τριάντα, ενώ αποβολή και για τους φιλοξενούμενους στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Η δεύτερη αποβολή πάντως στο εβδομήντα τρία της κόστισε και το ματς, καθώς η Λοντρίνα άνοιξε το σκορ ένα λεπτό αργότερα και «καθάρισε» με πέναλτι στο ενενήντα. Το μόνο που κατάφερε η Πόντε Πρέτα να μειώσει στις καθυστερήσεις σε 1-2 με τον Λούκα. Μία νίκη, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες για την Πόντε Πρέτα, σε έξι ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Μοϊσές Λουκαρέλι», ενώ τιμωρημένοι για σήμερα ο στόπερ Τιάγκο Λόπες και ο δεξιός μπακ Μπερνάρντο.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για την Κρουζέιρο, μία για την Πόντε Πρέτα και δύο ισοπαλίες, στις επτά μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο Μπέλο Οριζόντε.

Χαμηλή αλλά λογική η τιμή που συνοδεύει την Κρουζέιρο, εκτιμώντας, πως εύκολα ή δύσκολα, η σπουδαία ομάδα του Μπέλο Οριζόντε θα την επαληθεύσει.

Εκτίμηση:  1

(Visited 273 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x