ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Μπόκα Τζούνιορς – Κορίνθιανς  

Κόπα Λιμπερταδόρες: Μπόκα Τζούνιορς – Κορίνθιανς  
Spread the love

Στο «Μπομπονέρα» του Μπουένος Άιρες, ο επαναληπτικός ανάμεσα στη Μπόκα Τζούνιορς και την Κορίνθιανς για την φάση των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες, με τις δύο σπουδαίες αυτές ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το προ μίας εβδομάδας 0-0 στην πρώτη μονομαχία τους στη «Νέο Κίμικα Αρένα» του Σάο Πάολο.

Να σημειωθεί, πως στην φάση των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση σήμερα νέας ισοπαλίας, με οποιοδήποτε σκορ, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Πολλές και σημαντικές ευκαιρίες εκατέρωθεν στο πρώτο ματς των δύο ομάδων, με σπουδαιότερη το χαμένο πέναλτι της Κορίνθιανς στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, εκεί όπου ο γκολκίπερ της Μπόκα Τζούνιορς, Ρόσι, «νίκησε» τον επιθετικό της «τιμάο», Ρότζερ Γκέδες.

Η σημερινή πάντως, θα είναι η τέταρτη μονομαχία ανάμεσα στις δύο σπουδαίες αυτές ομάδες στην φετινή διοργάνωση, καθώς βρέθηκαν αντιμέτωπες και στην φάση των ομίλων, εκεί όπου η Μπόκα Τζούνιορς πήρε την πρωτιά στον 5ο και η Κορίνθιανς την 2η θέση, αφήνοντας εκτός τη Ντεπορτίβο Κάλι και την Όλγουεϊς Ρέντι. Εντός συνόρων, από δύο συνεχόμενες ήττες στο «Μπομπονέρα» η Μπόκα Τζούνιορς στο πρωτάθλημα, πραγματοποιώντας αλλαγές τόσο στο 1-2 από την Ουνιόν Σάντα Φε, όσο και το βαρύ 0-3 της Παρασκευής που μας πέρασε από τη Μπάνφιλντ, δίνοντας έμφαση φυσικά στο Κόπα Λιμπερταδόρες, χωρίς αυτό πάντως να αποτελεί δικαιολογία. Κάτι ανάλογο και για την Κορίνθιανς, η οποία πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές το Σάββατο που μας πέρασε στο ματς του πρωταθλήματος στο «Μαρακανά» με την Φλουμινένσε, στο οποίο γνώρισε βριά ήττα με 0-4.

Προϊστορία: Δύο νίκες για τη Μπόκα Τζούνιορς, το 3-1 του 1991 και το 1-0 του 2013 και ισάριθμες ισοπαλίες, το 1-1 του 2012 και το 1-1 στην φάση των ομίλων της φετινής διοργάνωσης, σε τέσσερα ματς στην ιστορία της φιλοξενώντας την Κορίνθιανς.

Λεπτές οι ισορροπίες στο συγκεκριμένο ζευγάρι, στο οποίο η πρόκριση αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες. Παρ’ όλα αυτά, επιλογή μου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, εκτιμώντας πως πολύ πιθανό να είναι αυτός που θα κάνει τη μικρή διαφορά.

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.240 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x