ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τσάμπιονς Λιγκ: Ελσίνκι- Ρίγας Σκόλα ( 1ος προκριματικός)

Τσάμπιονς Λιγκ: Ελσίνκι- Ρίγας Σκόλα ( 1ος προκριματικός)
Spread the love

Στον συνθετικό χλοοτάπητα της Bolt Arena το Ελσίνκι υποδέχεται την Ρίγας Σκόλα από την Λετονία η οποία μόλις πέρσι κατέκτησε το “παρθενικό” πρωτάθλημα στην ιστορία της και έτσι κάνει ντεμπούτο απόψε στον θεσμό.

Οι Φινλανδοί είναι σίγουρα η πιο πετυχημένη ομάδα της χώρας με 31 πρωταθλήματα , συμπεριλαμβανομένου και του περσινού, ωστόσο χρόνια τώρα ψάχνουν και μια ευρωπαϊκή διάκριση.

Πέρσι αποκλείστηκε από την Μάλμε (2-1,2-2) στον 2ο προκριματικό του θεσμού και ενώ αρχικά είχε προκριθεί με δυο νίκες απέναντι στην Μπούντουτσνοστ ( 3-1, 4-0) από το Μαυροβούνιο.

Φέτος έχει ξεκινήσει καλά με συγκομιδή 27 βαθμών σε 14 αγώνες στο εγχώριο πρωτάθλημα αλλά καταδιώκει στην κορυφή την Κουόπιο που έχει τρεις βαθμούς περισσότερους και ένα ματς λιγότερο. Μάλιστα μόλις την περασμένη αγωνιστική ήλθαν ισόπαλοι με 1-1 στην έδρα του Ελσίνκι.

Οι Λετονοί πέρσι κατέκτησαν το “παρθενικό” τους πρωτάθλημα με 66 βαθμούς σε 28 αγώνες και έτσι απόψε θα κάνουν ντεμπούτο στην διοργάνωση.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει κάποιες ευρωπαϊκές εμπειρίες αφού αγωνίστηκε back to back το 2019-20 και το 2020-21 στο Europa League όπου αποκλείστηκε στον 1ο προκριματικό γύρο ενώ το 2021-22 έφτασε στον 3ο προκριματικό γύρο όπου αποκλείστηκε από την Γάνδη.

Στο εγχώριο πρωτάθλημα προέρχονται από ένα εύκολο 4-0 επί της BFC ενώ συνολικά με 45 βαθμούς σε 20 αγώνες είναι στην 2η θέση του πίνακα και στο -5 πίσω από την πρωτοπόρο Βαλμιέρα.

Προϊστορία: Οι δυο ομάδες δεν έχουν βρεθεί ξανά ποτέ ως αντίπαλοι στα Κύπελλα Ευρώπης.

* Το Ελσίνκι είναι η μοναδική ομάδα της χώρας της που έχει αγωνιστεί σε ομίλους Champions League οπότε υπερισχύει σε εμπειρία από την Ρίγας Σκολα. Τα 8/9 Over 2,5 που αριθμούν στην διοργάνωση οι γηπεδούχοι επίσης δεν περνάνε απαρατήρητα. Σε combo λοιπόν εδώ ο Άσος με το Over 1,5 , πιο συντηρητικά, με απόδοση 2,12. Εξαιρετικό.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1+ Over 1,5

(Visited 271 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x