Ντέρμπι παραμονής στο «Κόουτο Περέιρα» της Κοριτίμπα, με την ομώνυμη ομάδα, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, εντός επικίνδυνης ζώνης, στην 17η θέση με 19 βαθμούς και την Κουιαμπά στην 16η και το +1 από την σημερινή της αντίπαλο.
Δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες για την Κοριτίμπα, οι οποίες πάντως θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν εντός προγράμματος, έστω και αν βρέθηκε στην επικίνδυνη ζώνη, μες 0-2 αρχικά στο «Μαρακανά» από την Φλαμένγκο και 1-3 την προηγούμενη αγωνιστικής από την Κορίνθιανς. Πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της η Κοριτίμπα στο πρώτο ημίχρονο στο ματς με την Κορίνθιανς, στο οποίο όμως «πλήρωσε» με το 0-1 του τριακοστού έκτου λεπτού, τόσο την αστοχία της και την έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελική προσπάθεια, όσο και ένα λάθος της αμυντικής της γραμμής. Κοντινή κεφαλιά ακολούθως του Λουσιάνο Καστάν και 1-1 στο πενήντα τέσσερα, με την Κοριτίμπα όμως αδικαιολόγητα παθητική μετά την ισοφάριση, δίνοντας την δυνατότητα στην Κορίνθιανς να την πιέσει και να τη λυγίσει τελικά με δύο ακόμα τέρματα. Πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για την Κοριτίμπα, σε εννέα ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ τιμωρημένος για σήμερα, ο μέσος Ουίλιαν Φαρίας.
Στην άλλη πλευρά, επιτυχία σίγουρα για την Κουιαμπά, ειδικά με τον τρόπο που αυτό προήλθε, το 1-1 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας την πρωταθλήτρια Ατλέτικο Μινέιρο. Κυρίαρχος η Κουιαμπά στο ματς με την Ατλέτικο Μινέιρο, έχοντας πολλές και σπουδαίες ευκαιρίες. Παρ’ όλα αυτά, το 0-1 από την Ατλέτικο Μινέιρο, κόντρα στην ροή του αγώνα, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Το ματς πάντως δεν τελείωσε εκεί, με την Κουιαμπά όχι μόνο να μη λυγίζει από την απογοήτευση, αλλά να ισοφαρίζει με κοντινό πλασέ του Γκαμπριέλ Πιράνι πέντε λεπτά αργότερα, παίρνοντας ένα πολύτιμο και ταυτόχρονα δίκαιο βαθμό, από τους τρεις που βάσει εικόνας δικαιούταν. Τρεις νίκες και έξι ήττες για την Κουιαμπά, σε εννέα ματς στο Μπραζιλεϊράο μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.
Προϊστορία: Επικράτηση με 2-1 για την Κοριτίμπα το 2019, στο μοναδικό ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Κουιαμπά.
Λεπτές οι ισορροπίες, μιλώντας για ντέρμπι παραμονής. Παρ’ όλα αυτά, επιλογή ρίσκου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα και την αποτελεσματικότητα της Κοριτίμπα στο «Κόουτο Περέιρα».
Εκτίμηση: 1