ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Βέλεζ – Ταγέρες  

Κόπα Λιμπερταδόρες: Βέλεζ – Ταγέρες  
Spread the love

Στο «Χοσέ Αμαλφιτάνι» του Μπουένος Άιρες η πρώτη μονομαχία της Βέλεζ με την Ταγέρες για τα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στην Κόρδοβα.

Να σημειωθεί, πως στα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας, μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Πολύ μεγάλη επιτυχία για την Βέλεζ το ότι επιβίωσε στον «εμφύλιο» της Αργεντινής με την Ρίβερ Πλέιτ στην φάση των «16», ειδικά με τον τρόπο που πανηγύρισε την πρόκριση σε βάρος της «μεγάλης» αντιπάλου της. Πιο συγκεκριμένα, επικράτηση με 1-0 στην πρώτη μονομαχία τους στο «Χοσέ Αμαλφιτάνι», με την Βέλεζ στην συνέχεια να αντέχει στον επαναληπτικό στο «Μονουμεντάλ», εκεί όπου έριξε την Ρίβερ Πλέιτ στο καναβάτσο με το μεταξύ τους 0-0. Πολύ μεγάλη επιτυχία όμως και για την Ταγέρες η παρουσία της στα προημιτελικά, μάλιστα με ίδιο σχεδόν τρόπο, καθώς επιβίωσε και αυτή στην φάση των «16» σε «εμφύλιο» της Αργεντινής. Ισοπαλία με 1-1 αρχικά στην Κόρδοβα με την Κολόν, με την Ταγέρες όμως να επικρατεί 2-0 στην συνέχεια στον επαναληπτικό στην Σάντα Φε.

Προϊστορία: Επικράτηση με 2-0 για την Ταγέρες το 2016, στο μοναδικό ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Βέλεζ.

Λεπτές οι ισορροπίες, μιλώντας για μονομαχία δύο ισάξιων σχεδόν ομάδων, εκτιμώντας πως η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Παρ’ όλα αυτά, επιλογή ρίσκου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, πιστεύοντας πως πολύ πιθανό να κάνει τη μικρή διαφορά. Δύο νίκες πάντως για την Βέλεζ σε ισάριθμους «εμφύλιους» της Αργεντινής στην φετινή διοργάνωση, καθώς επικράτησε 4-0 της Εστουδιάντες στην φάση των ομίλων και 1-0 όπως προαναφέρθηκε της Ρίβερ Πλέιτ στους «16», ελπίζοντας σήμερα να τριτώσει το καλό.

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.460 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x