ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Ατλέτικο Μινέιρο – Παλμέιρας   

Κόπα Λιμπερταδόρες: Ατλέτικο Μινέιρο – Παλμέιρας   
Spread the love

Τεράστιο ματς στο «Μινεϊράο», με την πρωταθλήτρια Βραζιλίας, Ατλέτικο Μινέιρο, να φιλοξενεί την κάτοχο του Κόπα Λιμπερταδόρες, Παλμέιρας, για τα προημιτελικά της φετινής διοργάνωσης. Ανοιχτοί μάλιστα οι λογαριασμοί των δύο ομάδων, καθώς η Παλμέιρας απέκλεισε στις λεπτομέρειες πέρσι στα ημιτελικά την Ατλέτικο Μινέιρο και στην συνέχεια κατέκτησε το δεύτερο της συνεχόμενο Κόπα Λιμπερταδόρες.

Να σημειωθεί, πως στα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας, μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Φαβορί η Ατλέτικο Μινέιρο στην φάση των «16» με την Εμελέκ, τίτλο πάντως που επιβεβαίωσε με αρκετό ζόρι, καθώς μετά το 1-1 στην πρώτη μονομαχία τους στο Εκουαδόρ, επικράτησε με το αγχωτικό 1-0, με πέναλτι του Χουλκ δέκα λεπτά πριν το φινάλε, στον επαναληπτικό στο Μπέλο Οριζόντε. Στην αντίπερα όχθη, κανένα απολύτως πρόβλημα για την Παλμέιρας στους «16» με την Σέρο Πορτένιο, το εμπόδιο της οποίας ξεπέρασε με δύο νίκες, με 3-0 στην πρωτεύουσα της Παραγουάης και 5-0 στον επαναληπτικό στο Σάο Πάολο. Με τις δύο αυτές νίκες μάλιστα, η «βερντάο» διατήρησε το απόλυτο στην φετινή διοργάνωση, καθώς είχε και έξι σε ισάριθμα ματς στον όμιλο της κόντρα στην Εμελέκ, τη Ντεπορτίβο Τάτσιρα και την Ιντεπεντιέντε Πετρολέρο.

Προϊστορία: Έξι νίκες για την Ατλέτικο Μινέιρο, μία για την Παλμέιρας και τέσσεριςς ισοπαλίες, στις 11 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο Μπέλο Οριζόντε, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Εντυπωσιακή η Παλμέιρας μέχρι τα προημιτελικά, καθώς η κάτοχος του τροπαίου έχει οκτώ νίκες σε ισάριθμα ματς. Τα δεδομένα πάντως αλλάζουν, καθώς η Ατλέτικο Μινέιρο, ειδικά στο Μπέλο Οριζόντε, είναι αυτή που και θα θέλει να δώσει τέλος σε αυτό το σερί, αλλά και να πάρει ταυτόχρονα μια άτυπη ρεβάνς για τον οδυνηρό αποκλεισμό της από την «βερντάο» στα ημιτελικά της περσινής διοργάνωσης.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.091 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x