ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Σάο Πάολο – Σεαρά  

Κόπα Σουνταμερικάνα: Σάο Πάολο – Σεαρά  
Spread the love

Στο ιστορικό «Μορουμπί», η πρώτος «εμφύλιος» της Βραζιλίας ανάμεσα στην Σάο Πάολο και την Σεαρά για τα προημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στο «Καστελάο» της Φορταλέζα.

Να σημειωθεί, πως στα προημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας, μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Κανένα απολύτως πρόβλημα για την Σάο Πάολο στην φάση των ομίλων της φετινής διοργάνωσης, με την ομάδα του 49χρονου Ροζέριο Σένι να επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί στο 4ο γκρουπ με πέντε νίκες και μια ισοπαλία σε έξι συνολικά ματς, με αντιπάλους την Έβερτον Ντε Βίνα, την Αγιασούτσο και την Χόρχε Βίλστερμαν. Κανένα απολύτως πρόβλημα όμως και στους «16», εκεί όπου «καθάρισε» ουσιαστικά την πρόκριση με το 4-2 στην πρώτη μονομαχία της με την Κατόλικα στο Σαντιάγκο, ενώ επικράτηση με 4-1 σε βάρος της πρωταθλήτριας Χιλής και στον επαναληπτικό στο «Μορουμπί».

Στην άλλη πλευρά, τεράστια επιτυχία, τηρουμένων των αναλογιών, για την Σεαρά η παρουσία της στα προημιτελικά, έστω και αν έχει τον τίτλο του αουτσάιντερ κόντρα στην Σάο Πάολο, η οποία μάλιστα παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις λόγω του απόλυτου της ομάδας της Φορταλέζα. Πιο συγκεκριμένα, έξι νίκες σε ισάριθμα ματς στον 7ο όμιλο με αντιπάλους την Ιντεπεντιέντε, την Χενεράλ Καμπαγέρο και τη Λα Γκουάιρα, ενώ 2-1 στο πρώτο ματς στους «16» με την Δε Στρόνγκεστ στην Βολιβία, της οποίας επικράτησε στην συνέχεια 3-0 στον επαναληπτικό στο «Καστελάο».

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Σάο Πάολο, μία για την Σεαρά και τρεις ισοπαλίες, στις έξι μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μορουμπί», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Δύο πρόσωπα από την Σάο Πάολο, βλέποντας να είναι απρόβλεπτη στο πρωτάθλημα, αλλά πολύ σταθερή, ειδικά στο «Μορουμπί» στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Εντυπωσιακό το σερί βέβαια της Σεαρά, το οποίο εκτιμώ όμως, πως θα πάρει τέλος σήμερα στο «Μορουμπί».

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.887 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x