ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Σεαρά – Σάο Πάολο

Κόπα Σουνταμερικάνα: Σεαρά – Σάο Πάολο
Spread the love

Στο «Καστελάο» της Φορταλέζα ο επαναληπτικός των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα, με την Σάο Πάολο να έχει σημαντικό προβάδισμα, μετά το προ μίας εβδομάδας υπέρ της 1-0, στην πρώτη μονομαχία τους στο ιστορικό «Μορουμπί».

Να σημειωθεί, πως στα προημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση επικράτησης της Σεαρά με οποιοδήποτε σκορ αλλά με ένα τέρμα διαφορά, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα επίσης που θα προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη στα ημιτελικά με την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, η οποία ξεπέρασε με δύο νίκες το εμπόδιο της σπουδαίας Νασιονάλ Μοντεβιδέο (1-0, 3-0). Δοκάρι για την Σεαρά στο ξεκίνημα του πρώτου ματς, με την Σάο Πάολο όμως να έχει στην συνέχεια τα ηνία του ματς και με υπομονή να φτάνει στο 1-0, με εντός περιοχής διαγώνιο σουτ του Νικάο στο εβδομήντα. Θα μπορούσε μάλιστα να είχε φτάσει στο 2-0, αλλά ο Αργεντινός επιθετικός Καλέρι, «νικήθηκε» στο ογδοηκοστό δεύτερο λεπτό σε εκτέλεση πέναλτι από τον γκολκίπερ της Σεαρά, Ζοάο Ρικάρντο. Ένα πέναλτι πάντως ανύπαρκτο, το οποίο μάλιστα υποδείχθηκε μετά την χρήση του VAR.

Πολύ μεγάλη επιτυχία, τηρουμένων των αναλογιών, για την Σεαρά η παρουσία της στα προημιτελικά, έστω και αν είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο, η οποία μάλιστα παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις λόγω του απόλυτου της ομάδας της Φορταλέζα μέχρι φυσικά το 0-1 του «Μορουμπί». Πιο συγκεκριμένα, έξι νίκες σε ισάριθμα ματς στον 7ο όμιλο με αντιπάλους την Ιντεπεντιέντε, την Χενεράλ Καμπαγέρο και τη Λα Γκουάιρα, ενώ 2-1 στο πρώτο της ματς στους «16» με την Δε Στρόνγκεστ στην Βολιβία, της οποίας επικράτησε στην συνέχεια 3-0 στον επαναληπτικό στο «Καστελάο». Στον αντίποδα, κανένα απολύτως πρόβλημα για την Σάο Πάολο στην φάση των ομίλων της φετινής διοργάνωσης, με την ομάδα του 49χρονου Ροζέριο Σένι να επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί στο 4ο γκρουπ με πέντε νίκες και μια ισοπαλία σε έξι συνολικά ματς, με αντιπάλους την Έβερτον Ντε Βίνα, την Αγιασούτσο και την Χόρχε Βίλστερμαν. Κανένα απολύτως πρόβλημα όμως και στους «16», εκεί όπου «καθάρισε» ουσιαστικά την πρόκριση με το 4-2 στην πρώτη μονομαχία της με την Κατόλικα στο Σαντιάγκο, ενώ επικράτηση με 4-1 σε βάρος της πρωταθλήτριας Χιλής και στον επαναληπτικό στο «Μορουμπί».

Προϊστορία: Μία νίκη για την Σάο Πάολο και τέσσερις ισοπαλίες, σε πέντε ματς την τελευταία δεκαετία με την Σεαρά στο «Καστελάο», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο). Χαρακτηριστικό, πως μετά το 3-0 της Σάο Πάολο σε αγώνα κυπέλλου το 2015, ακολούθησαν τέσσερις ισοπαλίες σε ματς πρωταθλήματος, με 0-0 το 2018 και 1-1 τόσο το 2019, όσο και το 2020 και το 2021.

Πολύ πίσω στο πρωτάθλημα η Σάο Πάολο, με απόλυτα λογικό πως σε περίπτωση κατάκτησης του Κόπα Σουνταμερικάνα θα σωθεί η χρονιά. Υπέρβαση επίσης για την Σεαρά, η οποία είναι πολύ σκληρός αντίπαλος για οποιονδήποτε στο «Καστελάο» και η οποία όμως δεν είναι τόσο μπαρουτοκαπνισμένη όσο η Σάο Πάολο σε τόσο υψηλό επίπεδο σε διεθνείς διοργανώσεις.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 2.267 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x