ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Γκοϊάς – Αβαΐ  

Βραζιλία: Γκοϊάς – Αβαΐ  
Spread the love

Mονομαχία με φόντο την παραμονή στην Γκοϊανία, με την Γκοϊάς στην 13η θέση με 25 βαθμούς και την Αβαΐ στην 16η με 21, απέχοντας τέσσερις βαθμούς η πρώτη και μόλις έναν η δεύτερη από την επικίνδυνη ζώνη.

Εξ ορισμού δύσκολη η αποστολή της Γκοϊάς την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της πρωτοπόρου του Μπραζιλεϊράο, Παλμέιρας και εντός προγράμματος η ήττα της από την κάτοχο του Κόπα Λιμπερταδόρες. Ένα οριζόντιο δοκάρι στο ξεκίνημα του ματς με την Παλμέιρας ότι είχε να επιδείξει η Γκοϊάς στη μονομαχία της με την πρωτοπόρο του Μπραζιλεϊράο, καθώς μετά το πρώτο τέρμα της «μεγάλης» αντιπάλου της στο εικοστό λεπτό ήταν ανύπαρκτη. Το δεύτερο τέρμα της Παλμέιρας από πέναλτι στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (45΄), ενώ αρκετές ευκαιρίες για την «βερντάο» στην επανάληψη, πριν βρει και τρίτη φορά το δρόμο για τα δίχτυα, στο ογδοηκοστό τέταρτο λεπτό. Τέσσερις νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και δύο ήττες για την Γκοϊάς, σε 10 ματς στο Μπραζιλεϊράο στην Γκοϊανία, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της μονομαχίας της με την Αβαΐ.

Στην αντίπερα όχθη, τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα για την Αβαΐ μέχρι το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας την Κορίνθιανς, εκεί όπου η ομάδα της Φλοριανόπολις με το μεταξύ τους 1-1 σταμάτησε αυτό το αρνητικό σερί, έστω και αν δεν κατάφερε να πάρει το πολύτιμο τρίποντο. Είχαν προηγηθεί, το εκτός 0-1 από την Σεαρά, το 1-2 φιλοξενώντας την Φλαμένγκο και το 1-3 στο Μπέλο Οριζόντε από την τοπική Αμέρικα Μινέιρο. Καλύτερη η Αβαΐ στο πρώτο ημίχρονο στο ματς με την Κορίνθιανς, στο οποίο άνοιξε δίκαια το σκορ με πέναλτι στο τριακοστό τρίτο λεπτό. Αλλαγή σκηνικού όμως στην επανάληψη, με την Κορίνθιανς να παίρνει τα ηνία του ματς, να κυριαρχεί και να έχει αρκετές ευκαιρίες τόσο πριν όσο και μετά την ισοφάριση της στο εβδομήντα επτά. Μία νίκη, μία ισοπαλία και οκτώ ήττες για την Αβαΐ, σε 10 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Ρεσακάντα», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της μονομαχία της με την Γκοϊάς.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Γκοϊάς και δύο για την Αβαΐ, στις επτά μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στην Γκοϊανία, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Επιλογή μου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, αλλά και το ότι η Αβαΐ χάνει αρκετή από την δύναμη της μακριά από την Φλοριανόπολις.

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.052 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x