ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Βέλεζ – Χιμνάσια Λα Πλάτα

Αργεντινή: Βέλεζ – Χιμνάσια Λα Πλάτα
Spread the love

Ένα απο τα πιο αμφίρροπα ματς αυτής της αγωνιστικής στο «Χοσέ Αμαλφιτάνι»,  με την Βέλεζ να έρχεται από την πρόκριση στα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες και η Χιμνάσια Λα Πλάτα από οδυνηρό αποκλεισμό στο κύπελλο.

Ήττα με 1-2 την περασμένη εβδομάδα στην Σάντα Φε από την τοπική Ουνιόν, με την Βέλεζ να «υποχωρεί» ακόμα περισσότερο, τόσο στην συνολική βαθμολογία όσο και σε αυτή του πρωταθλήματος. Μόλις μία νίκη στο πρωτάθλημα, το προ εννέα αγωνιστικών 2-0 φιλοξενώντας την Ροζάριο Σεντράλ, με άλλοθι πάντως το ότι έδωσε προτεραιότητα στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Εκεί όπου η Βέλεζ «επιβίωσε» από δύο «εμφύλιους» της Αργεντινής και βρέθηκε στα ημιτελικά, πραγματοποιώντας την έκπληξη αρχικά στην φάση των «16» με την Ρίβερ Πλέιτ (1-0, 0-0) και εκεί όπου ξεπέρασε στην συνέχεια με δύο νίκες το εμπόδιο της Ταγέρες (3-2, 1-0) στα προημιτελικά.

Στην αντίπερα όχθη, τρία συνεχόμενα τρίποντα στο πρωτάθλημα για την Χιμνάσια, με μηδέν παθητικό μάλιστα για την ομάδα της Λα Πλάτα, με εντός 1-0 αρχικά με τη Λανούς, το ίδιο σκορ ακολούθως στην έδρα της Ουρακάν, ενώ 2-0 την περασμένη εβδομάδα φιλοξενώντας την Γοδόι Κρουζ. Παρ’ όλα αυτά, η Χιμνάσια μετρίασε τις εντυπώσεις με το 1-2 που ακολούθησε από την ουραγό της ειδικής βαθμολογίας και με rotation στο μεταξύ τους ματς Πατρονάτο, με το οποίο γνώρισε τον αποκλεισμό στον 3ο γύρο του κυπέλλου. Στόχος πλέον, μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο, το πρωτάθλημα, καθώς βρίσκεται στην 2η θέση και το -3 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Τουκουμάν, αλλά και η έξοδος στο Κόπα Λιμπερταδόρες μέσω της συνολικής βαθμολογίας.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Βέλεζ και δύο για την Χιμνάσια Λα Πλάτα, στις πέντε μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Χοσέ Αμαλφιτάνι».

Με την ψυχολογία στα ύψη η Βέλεζ και με στόχο να βελτιώσει την βαθμολογική της εικόνα, αλλά και το δεύτερο μόλις τρίποντο στο πρωτάθλημα, ενώ να βγάλει σημάδια αντίδρασης η Χιμνάσια Λα Πλάτα και να μην χάσει την επαφή της με την πρωτοπόρο Ατλέτικο Τουκουμάν.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 1.092 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x