ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Μεξικό: Αμέρικα – Κρουζ Αζούλ  

Μεξικό: Αμέρικα – Κρουζ Αζούλ  
Spread the love

Μία απο τις αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα αυτής της αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Απερτούρα, είναι αναμφίβολα το ντέρμπι της πρωτεύουσας του Μεξικού ανάμεσα στην Αμέρικα και την Κρουζ Αζούλ,  στο οποίο τυπικά γηπεδούχος είναι η πρώτη, καθώς  το επιβλητικό «Αζτέκα» αποτελεί κοινή έδρα.

Τρία συνεχόμενα τρίποντα για την Αμέρικα, βλέποντας με το 2-1 αρχικά φιλοξενώντας την Χουάρες και τα δύο «διπλά» που ακολούθησαν, μάλιστα με το ίδιο σκορ (3-0), με την Πούμας και την προηγούμενη αγωνιστική με την Πατσούκα, να ανεβαίνει στην 5η θέση και το -1 από την πρώτη τετράδα. Το 1-0 για την Αμέρικα στο ματς στην έδρα της Πατσούκα στο τριάντα τέσσερα, με ένα εκτός περιοχής σουτ του Ζεντέχας, ενώ σημαντικό προβάδισμα λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, όταν οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο (42΄). Κάτι που η Αμέρικα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, με το 2-0 στο σαράντα εννέα, με εντός περιοχής διαγώνιο πλασέ του Ροντρίγκες, ενώ το κερασάκι στην τούρτα με κεφαλιά ψαράκι του Χένρι Μαρτίν στο εβδομηκοστό πέμπτο λεπτό.

Σε εντελώς αντίθετη πορεία, περνώντας στην άλλη πλευρά, η συμπολίτισσα Κρουζ Αζούλ, η οποία προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες και η οποία βρέθηκε πλέον στην προτελευταία θέση, με πλάτη μόνο την ουραγό Κερέταρο. Βαρύ 0-4 αρχικά στην έδρα της Σάντος Λαγκούνα, εντός 2-3 ακολούθως από την πρωτοπόρο του Απερτούρα, Τολούκα, πέφτοντας μάλιστα με πέναλτι στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων «θύμα» ανατροπής, ενώ 1-2 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Τιχουάνα. Μπροστά στο σκορ στο ματς με την Τιχουάνα στο εικοστό λεπτό, με μία εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ριβέρο, πέφτοντας όμως και σε αυτό «θύμα» ανατροπής, με την ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους στο είκοσι τέσσερα και το 1-2 στο εξήντα έξι. Θα μπορούσε πάντως να είχε αποφύγει την ήττα, αν ο Ουρουγουανός επιθετικός Καρνέιρο ήταν λίγο πιο εύστοχος, καθώς η κεφαλιά του, λίγο πριν το φινάλε, από τα όρια της μικρής περιοχής δεν είχε βρει το οριζόντιο δοκάρι.

Προϊστορία: Επτά νίκες για την Αμέρικα, δύο για την Κρουζ Αζούλ και επτά ισοπαλίες, στις 16 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με τυπικά γηπεδούχο την πρώτη σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο), καθώς το «Αζτέκα» αποτελεί όπως προαναφέρθηκε κοινή έδρα.

Τρεις συνεχόμενες νίκες για την Αμέρικα, με δύο «διπλά» σε ντέρμπι με την Πούμας και στην δύσκολη έδρα της Πατσούκα και ισάριθμες ήττες για την Κρουζ Αζούλ, με αυτό πάντως να μην δικαιολογεί το 1,50 που συνοδεύει την πρώτη στη μονομαχία τους στην κοινή τους έδρα το «Αζτέκα».

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.680 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x