ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ουρουγουάη: Φένιξ – Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο  

Ουρουγουάη: Φένιξ – Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο  
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «Πάρκε Καπούρο», καθώς η  Φένιξ θέλει όχι μόνο την επιστροφή της στα τρίποντα αλλά και βαθμούς στις ειδικές βαθμολογίες, την στιγμή που με τρίποντο η Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο θα διατηρήσει το απόλυτο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η πρωταθλήτρια Απερτούρα, Λίβερπουλ Μοντεβιδέο και αυτή του Κλαουσούρα, θα βρεθούν αντιμέτωπες στον ημιτελικό των πλέι οφ, με τη νικήτρια να διεκδικεί τον τίτλο στον τελικό με την ομάδα που θα τερματίσει στην 1η θέση στην συνολική βαθμολογία των δύο αυτών πρωταθλημάτων.

Έξι βαθμοί για την Φένιξ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, καθώς το οδυνηρό, τουλάχιστον έτσι όπως προήλθε, 1-2 της περασμένης εβδομάδας στην έδρα της Γουόντερερς, διαδέχθηκε το σπουδαίο 1-0 της πρεμιέρας στο «Καμπεόν Ντελ Σίγκλο» σε βάρος της Πενιαρόλ και το 1-0 φιλοξενώντας την Τόρκε. Πέναλτι του Βέγκα και 1-0 για την Φένιξ στο ματς στην έδρα της Γουόντερερς στο εξήντα τέσσερα, με την αντίπαλο της όμως όχι μόνο να «απαντάει» με τον ίδιο τρόπο δύο λεπτά αργότερα, αλλά να πραγματοποιεί και την ανατροπή στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Το θετικό πάντως, πως δεν έχασε την επαφή της με τις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα στην συνολική βαθμολογία και πως αν και χαμηλά, έχει μικρό «μαξιλαράκι» ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη στην ειδική του υποβιβασμού.

Στην αντίπερα όχθη, το απόλυτο για την Ρίβερ Πλέιτ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του Κλαουσούρα, με δύο ανατροπές μάλιστα στα ισάριθμα «διπλά» της, το 2-1 της πρεμιέρας σε βάρος της Γουόντερερς και την επικράτηση της με το ίδιο σκορ την περασμένη εβδομάδα με τη Μπόστον Ρίβερ. Ενδιάμεσα αυτών, 2-0 φιλοξενώντας την Πλάσα Κολόνια, με την Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο εκτός της κορυφής στο πρωτάθλημα Κλαουσούρα, να βρίσκεται, έστω και οριακά, εντός της πρώτης εξάδας στην συνολική βαθμολογία που καθορίζει τις ομάδες που θα αγωνιστούν την επόμενη χρονιά στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Φένιξ, τέσσερις για την Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο και ισάριθμες ισοπαλίες, στις εννέα μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Πάρκε Καπούρο».

Αρκετά αμφίρροπη αναμέτρηση, με ιδιαίτερα δύσκολή την προσέγγιση της με σημείο, με την Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο σε καλό momentum, αλλά την Φένιξ υπολογίσιμη και επικίνδυνη στο γήπεδο της.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.396 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x