ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Παλμέιρας – Ατλέτικο Παραναένσε

Κόπα Λιμπερταδόρες: Παλμέιρας – Ατλέτικο Παραναένσε
Spread the love

Στο «Αλιάνζ Πάρκε» του Σάο Πάολο ο επαναληπτικός ανάμεσα στις δύο ομάδες για τα ημιτελικά του φετινού Κόπα Λιμπερταδόρες, με την Ατλέτικο Παραναένσε να έχει μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα, μετά το προ μίας εβδομάδας υπέρ της 1-0 στην πρώτη μονομαχία τους στην «Αρένα Ντα Μπαϊσάντα».

Αξίζει να σημειωθεί, πως στα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση επικράτησης της Παλμέιρας με οποιοδήποτε σκορ, αλλά με ένα τέρμα διαφορά, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Μπροστά στο σκορ η Ατλέτικο Παραναένσε στον πρώτο ημιτελικό στο εικοστό τρίτο λεπτό, με κοντινό πλασέ του Άλεξ Σαντάνα, με την ομάδα του 73χρονου Λουίς Φελίπε Σκολάρι να κρατάει στην συνέχεια σχετικά εύκολα, καθώς η Παλμέιρας απείλησε περισσότερο και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, με μακρινά σουτ. Η νίκη της μάλιστα παίρνει ακόμα μεγαλύτερη αξία, από την στιγμή που έπαιζε από το εβδομήντα με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του τιμωρημένου για σήμερα, μέσου Ούγκο Μόουρα.

Ξεκινώντας από την Παλμέιρας, «αφεντικό» της διοργάνωσης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η «βερντάο», από την στιγμή που έχει κατακτήσει το τρόπαιο δύο συνεχόμενες φορές, το 2020 και το 2021, αλλά με την πλάτη στον τοίχο πλέον, μετά την ήττα της στον πρώτο ημιτελικό, στην προσπάθεια φυσικά για το «θρι πιτ». Με σύμμαχο την τύχη πάντως στα προημιτελικά στους δύο «εμφύλιους» με την Ατλέτικο Μινέιρο, την οποία ξεπέρασε τελικά στην διαδικασία των πέναλτι. Είχαν προηγηθεί, το 2-2 αρχικά στο Μπέλο Οριζόντε, στο οποίο επέστρεψε από 0-2 και έμεινε «ζωντανή» με γκολ στις καθυστερήσεις και το 0-0 στον επαναληπτικό στο «Αλιάνζ Πάρκε», όπου άντεξε παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το τριάντα και από δεύτερη αποβολή στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στην άλλη πλευρά, με στόχο να ολοκληρώσει την έκπληξη σήμερα η Ατλέτικο Παραναένσε και να κάνει το βήμα παραπάνω, να διεκδικήσει δηλαδή το Κόπα Λιμπερταδόρες, ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Σουνταμερικάνα. Το εμπόδιο της Εστουδιάντες επίσης, αυτό που ξεπέρασε στα προημιτελικά, καθώς μετά το 0-0 στην πρώτη μονομαχία τους στην «Αρένα Ντα Μπαϊσάντα», επικράτησε 1-0 στον επαναληπτικό στη Λα Πλάτα, «σκοτώνοντας», χωρίς υπερβολή, την αντίπαλο της στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Προϊστορία: Δέκα νίκες για την Παλμέιρας, τρεις για την Ατλέτικο Παραναένσε και μία ισοπαλία, στις 14 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την «βερντάο», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Ρεκόπα Σουνταμερικάνα). Στον παραπάνω απολογισμό, προστέθηκε το 2-0 της Παλμέιρας στον τελικό του Ρεκόπα Σουνταμερικάνα και το 2-0 της Ατλέτικο Παραναένσε στον 1ο γύρο του φετινού πρωταθλήματος, στις δύο προηγούμενες μονομαχίες τους στο «Αλιάνζ Πάρκε» το 2022.

Χωρίς καμία απολύτως αξία στην τιμή που συνοδεύει την Παλμέιρας, ειδικά κόντρα στην σκληροτράχηλη και επικίνδυνη Ατλέτικο Παραναένσε, ειδικότερα όταν είναι αυτή που πρέπει να πραγματοποιήσει την ανατροπή.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 1.521 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x