ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία Β΄: Σαμπάιο Κορέα – Νοβοριζοντίνο

Βραζιλία Β΄: Σαμπάιο Κορέα – Νοβοριζοντίνο
Spread the love

Μονομαχία με φόντο την παραμονή στο «Ζοάο Καστέλο» του Σάο Λουίς, με την τοπική Σαμπάιο Κορέα να έχει μπλέξει σε περιπέτειες, καθώς παραμένει χωρίς τρίποντο για πέντε συνεχόμενες αγωνιστικές, την στιγμή που η νεοφώτιστη Νοβοριζοντίνο βρίσκεται στο +2 μόλις από την επικίνδυνη ζώνη.

Βαρύ 0-3 το Σάββατο που μας πέρασε στο «Μπρίνκο Ντε Ούρο» της Καμπίνας από την τοπική Γκουαρανί, με την Σαμπάιο Κορέα να μπαίνει από το πουθενά σε περιπέτειες, καθώς παραμένει χωρίς νίκη όπως προαναφέρθηκε για πέντε συνεχόμενες αγωνιστικές και βρίσκεται πλέον στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη. Πιο απειλητική η Σαμπάιο Κορέα στο πρώτο ημίχρονο στο ματς στην έδρα της Γκουαρανί, στο οποίο πάντως βρέθηκε πίσω στο σκορ, κόντρα στην ροή του αγώνα, από πέναλτι στο εικοστό τρίτο λεπτό. Με αρκετή όρεξη ακολούθως στο ξεκίνημα της επανάληψης, με το δεύτερο τέρμα όμως της Γκουαρανί στο πενήντα τρία να της κόβει τα πόδια, ενώ λευκή πετσέτα στο 0-3 στο εβδομήντα. Εννέα νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα για την Σαμπάιο Κορέα, σε 13 ματς στο πρωτάθλημα στο «Ζοάο Καστέλο», ενώ τιμωρημένος για σήμερα, ο στόπερ Πάουλο Σέρτζιο.

Στην αντίπερα όχθη, αποτυχία σίγουρα για τη νεοφώτιστη Νοβοριζοντίνο το 1-1 της περασμένης εβδομάδας στο εντός έδρας ντέρμπι παραμονής με την CSA, το οποίο όχι μόνο την έβαλε σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες και το οποίο μάλιστα αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» στο πάγκο για τον Ράφαελ Γκουανάες. Πίσω στο σκορ στο ντέρμπι παραμονής με την CSA στο είκοσι πέντε, με τη Νοβοριζοντίνο όμως να πιέζει στην συνέχεια την αντίπαλο της και να φτάνει στην ισοφάριση, οκτώ λεπτά πριν το φινάλε. Άτυχη μάλιστα στις καθυστερήσεις, καθώς ο αντίπαλος γκολκίπερ με μία εκπληκτική απόκρουση της στέρησε το τρίποντο. Δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και επτά ήττες για τη Νοβοριζοντίνο, σε 13 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης. Ντεμπούτο επίσης για τον 57χρονο Μαζόλα Ζούνιορ, ο οποίος είναι αυτός που καλείται να την κρατήσει στην κατηγορία.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Σαμπάιο Κορέα.

Μοναδική ομάδα που δεν έχει «διπλό» στο πρωτάθλημα η Σαμπάιο Κορέα, η οποία στηρίζει πολλά στον παράγοντα έδρα ή το «όπλο» της αν προτιμάτε το «Ζοάο Καστέλο». Επιλογή μου ο «άσος», ποντάροντας στην δυναμική και την αποτελεσματικότητα της στο «σπίτι» της, παρά το γεγονός πως μιλάμε για ματς με χαρακτήρα ντέρμπι παραμονής, ανεξάρτητα του ότι οι φιλοξενούμενοι θα έχουν νέο προπονητή.

Εκτίμηση:  1

(Visited 915 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x