ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία Β΄: Ιτουάνο – Μπρούσκε

Βραζιλία Β΄: Ιτουάνο – Μπρούσκε
Spread the love

Στην τελική ευθεία το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας της Βραζιλίας, με οκτώ αγωνιστικές για το φινάλε, με τη νεοφώτιστη Ιτουάνο να ψάχνει το τρίποντο που θα την φέρει στην 6η θέση και στο -4 από την πρώτη τετράδα, την στιγμή που η εντός επικίνδυνης ζώνης Μπρούσκε δίνει μάχη παραμονής.

Τέσσερις βαθμοί για την Ιτουάνο στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές, με την ομάδα του Ιτού, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στην 9η θέση και το -7 από την πρώτη τετράδα. Επικράτηση με 3-0 αρχικά στο εντός έδρας ντέρμπι νεοφώτιστων με την Τομπένσε, ενώ 1-1 την προηγούμενη αγωνιστική στο «Μοϊσές Λουκαρέλι» της Καμπίνας με την τοπική Πόντε Πρέτα, με την χρονιά για την ομάδα του Ιτού να είναι πετυχημένη, από την στιγμή που φαίνεται πως πέτυχε σχετικά εύκολά τον βασικό της στόχο, που ήταν φυσικά η παραμονή. Με νίκη πάντως στο σημερινό ματς, θα σκαρφαλώσει από το πουθενά στην 6η θέση και θα έχει δικαίωμα να κάνει ακόμα και όνειρα ανόδου, από την στιγμή που θα βρεθεί στο -4 από την 4η στον βαθμολογικό πίνακα Βάσκο. Μπροστά στο σκορ η Πόντε Πρέτα στο μεταξύ τους ματς, κόντρα στην ροή του αγώνα, στο είκοσι επτά, με την καλύτερη όμως και πιο απειλητική στο πρώτο ημίχρονο Ιτουάνο, να ισοφαρίζει στο τεσσαρακοστό τρίτο λεπτό, με μία κοντινή κεφαλιά ψαράκι του Μάριο Σέρτζιο. Ανώτερη πάντως και με σημαντικές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο η Πόντε Πρέτα, με την Ιτουάνο ευχαριστημένη, βάσει της εικόνας της στην επανάληψη, με τη μοιρασιά των βαθμών. Έξι νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και δύο ήττες για την Ιτουάνο, σε 14 ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην άλλη πλευρά, οδυνηρό, τουλάχιστον έτσι όπως προήλθε, 0-1 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Βίλα Νόβα, το οποίο εδραίωσε τη Μπρούσκε στην επικίνδυνη ζώνη του βαθμολογικού πίνακα. Πίσω στο σκορ στο ντέρμπι παραμονής με την Βίλα Νόβα, στο τρίτο μόλις λεπτό, από μία σέντρα σουτ σχεδόν από το πουθενά, με τη Μπρούσκε πάντως στην συνέχεια να είναι η κυρίαρχος της αναμέτρησης και να έχει σημαντικές ευκαιρίες, αλλά να αδυνατεί να σώσει έστω τον ένα βαθμό. Άξιο αναφοράς βέβαια, πως σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και ο γκολκίπερ της Βίλα Νόβα, ο οποίος κατέβασε τα ρολά. Δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και δέκα ήττες για τη Μπρούσκε, σε 15 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Ιτουάνο, το 2-0 του 2018 και το 3-1 του 2019 και μία ισοπαλία, το 1-1 του 2020, σε τρία ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας τη Μπρούσκε.

Ο παράγοντας έδρα και η καλύτερη κατάσταση της Ιτουάνο με οδηγούν στον «άσο». Επιπλέον, μετριότατη η εικόνα της Μπρούσκε μακριά από το γήπεδο της, εκτιμώντας, πως μόνο αν η Ιτουάνο βρεθεί σε κακή μέρα ή της χαριστεί, θα φύγει με θετικό αποτέλεσμα σήμερα από το «Νοβέλι Τζούνιορ» του Ιτού.

Εκτίμηση:  1

(Visited 890 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x