ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία Β΄: Τομπένσε – Νοβοριζοντίνο  

Βραζιλία Β΄: Τομπένσε – Νοβοριζοντίνο  
Spread the love

Ντέρμπι νεοφώτιστων και μονομαχία ταυτόχρονα με φόντο την παραμονή, καθώς η Τομπένσε βρίσκεται στην 12η θέση με 40 βαθμούς και η Νοβοριζοντίνο στην 14η με 36 και στο +1 μόλις από την επικίνδυνη ζώνη.

Ένας μόλις βαθμός για την Τομπένσε στις τέσσερις πρόσφατες αγωνιστικές, από το προ δύο εβδομάδων 1-1 φιλοξενώντας τη Λοντρίνα, στο οποίο μάλιστα ισοφάρισε πέντε λεπτά πριν το φινάλε και τρεις εκτός έδρας ήττες στα υπόλοιπα ματς, με 1-3 από τη Μπαΐα, 0-3 από την Ιτουάνο και 0-2 την Δεύτερα που μας πέρασε από την CSA. Το θετικό πάντως, πως το +5 από την επικίνδυνη ζώνη είναι μικρό αλλά σημαντικό «μαξιλαράκι» ασφαλείας, σημειώνοντας επίσης, πως με την ισοφάριση προς το τέλος του ματς με τη Λοντρίνα διατήρησε το εντός έδρας αήττητο. Απόλυτα δίκαιο και κολακευτικό επίσης το 0-2 της Δευτέρας στο «Ρέι Πελέ» του Μασεϊό από την τοπική CSA, σε ένα ματς το οποίο τέλειωσε ουσιαστικά από το δεύτερο τέρμα της αντίπαλο της στο τεσσαρακοστό λεπτό. Οκτώ νίκες και επτά ισοπαλίες για την Τομπένσε, σε 15 ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στον αντίποδα, 0-2 την προηγούμενη αγωνιστική στο «Μπρίνκο Ντε Ούρο» της Καμπίνας από την τοπική Γκουαρανί, με τη Νοβοριζοντίνο να «υποχωρεί» ακόμα περισσότερο βαθμολογικά και να μπλέκει φυσικά σε περιπέτειες, καθώς βρίσκεται πλέον όπως προαναφέρθηκε, στην 14η θέση και στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη. Πιο απειλητική η Νοβοριζοντίνο στο πρώτο ημίχρονο στο ματς με την Γκουαρανί, έχοντας σημαντικές ευκαιρίες και ένα οριζόντιο δοκάρι, «πληρώνοντας» όμως στο δέκατο πέμπτο λεπτό ένα κωμικοτραγικό λάθος του γκολκίπερ της και στο σαράντα την αφέλεια της. Απόλυτα λογικό το ματς να «τελειώσει» ουσιαστικά στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, καθώς η απογοητευμένη από αυτή την εξέλιξη Νοβοριζοντίνο δεν είχε κουράγιο στο δεύτερο ημίχρονο. Δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και εννέα ήττες για τη Νοβοριζοντίνο, σε 15 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Επικράτηση με 2-1 για τη Νοβοριζοντίνο το 2021, στο μοναδικό ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Τομπένσε.

Λεπτές οι ισορροπίες, μιλώντας για μονομαχία νεοφώτιστων ομάδων, η οποία μάλιστα είναι και ντέρμπι παραμονής. Παρ’ όλα αυτά, επιλογή μεγάλου ρίσκου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, εκτιμώντας πως πολύ πιθανό να είναι αυτός που θα κάνει τη μικρή διαφορά.

Εκτίμηση:  1

(Visited 939 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x