ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Χιμνάσια Λα Πλάτα – Μπόκα Τζούνιορς   

Αργεντινή: Χιμνάσια Λα Πλάτα – Μπόκα Τζούνιορς   
Spread the love

Πέντε αγωνιστικές για το φινάλε και σπουδαίο ματς στο «Χουάν Καρμέλο Ζερίγιο» της Λα Πλάτα, με την τοπική Χιμνάσια να έχει κίνητρο την συμμετοχή της στα προκριματικά του Κόπα Λιμπερταδόρες, την στιγμή που η Μπόκα Τζούνιορς «καίγεται» για το τρίποντο με το οποίο θα ανακτήσει την κορυφή.

Ισοπαλία με 1-1 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Μπαράκας, με το αποτέλεσμα αυτό να είναι ουσιαστικά η ταφόπλακα στις λιγοστές ελπίδες τίτλου της Χιμνάσια, αλλά και στην απευθείας συμμετοχή της στην φάση των ομίλων του επόμενου Κόπα Λιμπερταδόρες, μέσω φυσικά της συνολικής βαθμολογίας. Μόνος στόχος πλέον, το καλύτερο πλασάρισμα στο πρωτάθλημα και να διατηρήσει την 4η θέση στην συνολική βαθμολογία που καθορίζει τις ομάδες που θα παίξουν στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής, για να βρεθεί στον 2ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο ματς στην έδρα της Μπαράκας, με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ στο είκοσι οκτώ και το 1-1 για την Χιμνάσια από τον Ντομίνγκες, στο εβδομηκοστό πρώτο λεπτό. Άξιο αναφοράς πάντως, πως η Χιμνάσια άγγιξε στις καθυστερήσεις το τρίποντο, αλλά ο Κοντίν που είχε περάσει λίγο νωρίτερα ως αλλαγή, αστόχησε από πολύ κοντά. Επτά νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα για την Χιμνάσια, σε 10 ματς στο πρωτάθλημα στη Λα Πλάτα, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην άλλη πλευρά, «επαγγελματικό» 1-0 την Κυριακή που μας πέρασε φιλοξενώντας την Βέλεζ, με το οποίο η Μπόκα Τζούνιορς πέρασε στην κορυφή. Στην 2η θέση βέβαια μετά την χθεσινή νίκη της Ατλέτικο Τουκουμάν, αλλά με ένα αγώνα λιγότερο από την βασική της αντίπαλο για τον τίτλο, ψάχνοντας σήμερα το τρίποντο, με το οποίο θα ανακτήσει όπως προαναφέρθηκε την κορυφή. Περισσότερες και πολύ πιο σπουδαίες οι ευκαιρίες της Βέλεζ στο μεταξύ τους ντέρμπι, με τη Μπόκα Τζούνιορς όμως, να καταφέρνει, έστω και με σύμμαχο την τύχη, όχι μόνο να διατηρήσει το μηδέν, αλλά να φτάσει στο πολύτιμο τρίποντο, με ένα εντός περιοχής, διαγώνιο σουτ του Μοράλες, στο εβδομηκοστό ένατο λεπτό. Πέντε νίκες, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες για τη Μπόκα Τζούνιορς, σε 10 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Μπομπονέρα», ενώ τιμωρημένος για σήμερα, ο επιθετικός Βάσκες.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Χιμνάσια, τρεις για τη Μπόκα Τζούνιορς και μία ισοπαλία, στις πέντε μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στη Λα Πλάτα.

Πολύ σκληρός αντίπαλος για οποιονδήποτε στο «σπίτι» της η Χιμνάσια, με το κίνητρο της Μπόκα Τζούνιορς όμως ισχυρότερο. Προσωπική γνώμη μάλιστα, πως σε περίπτωση επικράτησης της Μπόκα Τζούνιορς, θα μπορούμε να μιλάμε και για «διπλό» μισό τίτλο, καθώς το σημερινό είναι το θεωρητικά πιο δύσκολο από τα πέντε ματς που έχει μέχρι το φινάλε. Πέρα από τα παραπάνω, έχει και momentum αλλά και ρέντα στο πιο κρίσιμο χρονικά σημείο, με το «διπλό» της σε τιμές γύρω στο 2.50, να αξίζει το ρίσκο ακόμα και αν δεν επαληθευτεί.

Εκτίμηση:  2

(Visited 1.274 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x