ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία Β΄: Σπορτ Ρεσίφε – Βάσκο

Βραζιλία Β΄: Σπορτ Ρεσίφε – Βάσκο
Spread the love

Τέσσερις αγωνιστικές για το φινάλε στο πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας της Βραζιλίας και τεράστιο ματς στο «Ίλια Ντο Ρετίρο» του Ρεσίφε, σπουδαιότερο, όσο υπερβολικό και αν ακούγεται, ακόμα και από αυτά που υπάρχουν το Σαββατοκύριακο στο Μπραζιλεϊράο., με την τοπική Σπορτ και την Βάσκο να έχουν «τελικό» ανόδου.

Τρία συνεχόμενα σπουδαία τρίποντα για την Σπορτ Ρεσίφε, με τα οποία έμεινε «ζωντανή» στη μάχη της ανόδου, καθώς βρίσκεται στο -3 από την σημερινή της αντίπαλο και στο -4 από την 3η στον βαθμολογικό πίνακα Μπαΐα. Επικράτηση με 2-1 αρχικά στο εντός έδρας ντέρμπι μίσους με την συμπολίτισσα και ουραγό Ναούτικο, δραματικό 1-0 ακολούθως στην έδρα της Μπρούσκε, με τέρμα του Βάντερσον στο ογδοηκοστό ένατο λεπτό, ενώ «παράσημο» σίγουρα το 3-1 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας την Κρουζέιρο, παρά την αδιαφορία της αντιπάλου της. Μονόδρομος η νίκη πλέον στον «τελικό» με την Βάσκο, παρά το γεγονός πως αν και ισόβαθμη θα παραμείνει στην 5η θέση καθώς μειονεκτεί στην ισοβαθμία με την ομάδα του Ρίο,, ενώ εξίσου σημαντικό για τη μάχη τη ανόδου και το αποτέλεσμα του Γκρέμιο – Μπαΐα που διεξάγεται την ίδια ώρα στο Πόρτο Αλέγκρε. Δώδεκα νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα για την Σπορτ, σε 17 ματς στο πρωτάθλημα στο Ρεσίφε, ενώ τιμωρημένος για σήμερα, ο Ουρουγουανός αριστερός μπακ Ερνάντες.

Στην αντίπερα όχθη, σπουδαία και για την Βάσκο τα δύο συνεχόμενα τρίποντα στις ισάριθμες αγωνιστικές που προηγήθηκαν, με σπουδαιότερο, ειδικά με τον τρόπο που αυτό προήλθε, το προ δύο εβδομάδων 3-2 στην έδρα της Οπεράριο. Ένα ματς, στο οποίο η Βάσκο ήταν με την πλάτη στον τοίχο μέχρι το ογδόντα οκτώ και στο οποίο όμως όχι μόνο ισοφάρισε στο ογδοηκοστό ένατο λεπτό, αλλά πραγματοποίησε τη μεγάλη ανατροπή στο πέμπτο των καθυστερήσεων. Σε ρόλο φαβορί ακολούθως η Βάσκο την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας τη νεοφώτιστη Νοβοριζοντίνο, σε ένα ματς στο οποίο είχε αρκετή πίεση και στο οποίο όμως κατάφερε να βάλει το νερό στο αυλάκι σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο, στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (45΄). Το 2-0 για την Βάσκο και τέλος ουσιαστικά στο ματς με την έναρξη της επανάληψης (46΄), καθώς η αντίπαλος της ήταν εντελώς παθητική, ενώ το κερασάκι στην τούρτα στο  ογδοηκοστό όγδοο λεπτό, από τον «γνωστό» από το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ, Λέο Μάτος, ο οποίος μάλιστα είναι τιμωρημένος και θα απουσιάσει απο το ντέρμπι του Ρεσίφε. Τέσσερις νίκες επίσης, ισάριθμες ισοπαλίες και εννέα ήττες, σε 17 ματς στο πρωτάθλημα μακριά απο το Ρίο.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Σπορτ Ρεσίφε, ισάριθμες για την Βάσκο και μία ισοπαλία, στις πέντε μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ίλια Ντο Ρετίρο».

Λεπτές οι ισορροπίες, μιλώντας για αναμέτρηση με χαρακτήρα «τελικού», στην οποία αναμένεται να πέσουν κορμιά. Ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, καθώς είναι δεδομένο πως η Σπορτ Ρεσίφε θα ρισκάρει, ενώ και η Βάσκο από την πλευρά της θα κυνηγήσει, λογικά, το γκολ, γιατί δεν θα είναι εύκολο να παίξει ενενήντα λεπτά για τον βαθμό της ισοπαλίας σε αυτή την καυτή έδρα. Το over 2,5 σε τιμές άνω του 2.60, αξίζοντας ακόμα και αν δεν επαληθευτεί.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.034 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x