ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Κορτουλουά – Ντεπόρτες Τολίμα

Κολομβία: Κορτουλουά – Ντεπόρτες Τολίμα
Spread the love

Tρεις αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Κλαουσούρα και μονόπλευρο το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο ματς, με την υποβιβασμένη Κορτουλουά να παίζει για το γόητρο της, την στιγμή που η Ντεπόρτες Τολίμα προσπαθεί να «κλέψει» από τη Μιγιονάριος στην συνολική βαθμολογία το εισιτήριο του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Ισοπαλία με 1-1 την προηγούμενη αγωνιστική στο «Μετροπολιτάνο Ντε Τέτσο» της Μπογκοτά  με την τοπική Λα Εκιδάδ, με την Κορτουλουά να πανηγυρίζει ένα βαθμό γοήτρου, καθώς είναι ουραγός στην συνολική βαθμολογία (Απερτούρα – Κλαουσούρα) και έχει ήδη υποβιβαστεί. Πέρα από τα παραπάνω, καταστροφικό το αποτέλεσμα αυτό για την αντίπαλο της, καθώς δεν είναι απίθανο αυτοί οι δύο χαμένοι βαθμοί να κοστίσουν στη Λα Εκιδάδ την συμμετοχή της στα πλέι οφ. Μπροστά στο σκορ η Κορτουλουά στο ματς με τη Λα Εκιδάδ από πέναλτι του Ερέρα, στο εικοστό πρώτο λεπτό, στη μοναδική φορά που πέρασε την σέντρα, αντέχοντας στην συνέχεια στην πίεση της «μικρής» ομάδας της Μπογκοτά, η οποία το μόνο που κατάφερε ήταν να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, στο εβδομήντα δύο. Μία νίκη και έξι ήττες για την Κορτουλουά, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ τιμωρημένος για σήμερα, ο δεξιός μπακ Ντελγκάδο.

Στον αντίποδα, 2-0 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Αλιάνσα Πετρολέρα, με το αποτέλεσμα αυτό να είναι σημαντικό για τη Ντεπόρτες Τολίμα στην συνολική βαθμολογία, παρά το γεγονός πως έχει χάσει το τρένο των πλέι οφ. Ψεγάδι πάντως στην προσπάθεια που κάνει για να «κλέψει» από τη Μιγιονάριος το εισιτήριο του Κόπα Λιμπερταδόρες, πως έχει δύο ματς περισσότερα από την σπουδαία ομάδα της Μπογκοτά. Κυρίαρχος και με πολλές ευκαιρίες η Ντεπόρτες Τολίμα στο ματς με την Αλιάνσα Πετρολέρα, στο οποίο «καθάρισε» τελικά με τα δύο τέρματα του Ροβίρα, στο εικοστό ένατο και το πεντηκοστό πέμπτο λεπτό. Μία νίκη, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες για τη Ντεπόρτες Τολίμα, σε οκτώ ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Κορτουλουά, μία και για τη Ντεπόρτες Τολίμα και δύο ισοπαλίες, στις τέσσερις μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ντότσε Ντε Οκτούμπρε».

Υποχρεωμένη να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες υπάρχουν για έξοδο στο Κόπα Λιμπερταδόρες η Ντεπόρτες Τολίμα, για να μετριάσει, κατά την γνώμη μου, τις εντυπώσεις από την αποτυχία της μη συμμετοχής της στα πλέι οφ. Με νίκη σήμερα θα κρατηθεί «ζωντανή» στη μάχη που δίνει στην συνολική βαθμολογία με τη Μιγιονάριος, την οποία μάλιστα φιλοξενεί την επόμενη αγωνιστική. Επιλογή μου το «διπλό», αν και ο εκτός έδρας απολογισμός της Ντεπόρτες Τολίμα είναι «φτωχός», με γνώμονα όμως πως παίζει σε μία έδρα που δεν φοβίζει.

Εκτίμηση:  2

(Visited 911 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x