ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Χιμνάσια Λα Πλάτα – Μπόκα Τζούνιορς   

Αργεντινή: Χιμνάσια Λα Πλάτα – Μπόκα Τζούνιορς   
Spread the love

Τεράστιο ενδιαφέρον στο ματς στο «Χουάν Καρμέλο Ζερίγιο» της Λα Πλάτα, το οποίο θα συνεχιστεί από το ένατο λεπτό, χρονικό σημείο που είχε διακοπεί λόγω των γνωστών επεισοδίων, με την τοπική Χιμνάσια να θέλει εισιτήριο για τους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες, την στιγμή που η Μπόκα Τζούνιορς «καίγεται» για το «διπλό».

Ισοπαλία με 0-0 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Αρχεντίνος Τζούνιορς, με το αποτέλεσμα αυτό να μην ήταν μεν το επιθυμητό για την Χιμνάσια, αλλά βαθμολογικά να την εξυπηρετεί, καθώς διατηρήθηκε, έστω και οριακά στην 4η θέση της συνολικής βαθμολογίας. Μια θέση που της δίνει για την ώρα την απευθείας συμμετοχή στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, αποφεύγοντας βέβαια την περιπέτεια των προκριματικών της 5ης θέσης. Άξιο αναφοράς, πως ισοβαθμεί με την 5η της ειδικής βαθμολογίας Ουρακάν, αλλά υπερτερεί για ένα μόλις γκολ στην διαφορά τερμάτων, με τις δύο ομάδες μάλιστα στο +1 από την 6η Αρχεντίνος Τζούνιορς. Επτά νίκες, δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για την Χιμνάσια, σε 11 ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της μονομαχίας της με τη Μπόκα Τζούνιορς.

Στην αντίπερα όχθη, ήττα σοκ για τη Μπόκα Τζούνιορς την Κυριακή που μας πέρασε στο «Μαρσέλο Μπιέλσα» από την αδιάφορη Νιούελς, με το 0-2 από τους «λεπρούς» να δίνει την χρυσή ευκαιρία στην Ράσινγκ να περάσει στην κορυφή. Με παίκτη παραπάνω μάλιστα η Μπόκα Τζούνιορς σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, με τη Νιούελς όμως να «τιμωρεί» την υπεροψία της και να της στερεί για την ώρα τον τίτλο. Μονόδρομος η νίκη πλέον για τη Μπόκα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχίσει να βλέπει την πλάτη της Ράσινγκ, ενώ δεν θα έχει την τύχη στα χέρια της στο φινάλε. Άξιο αναφοράς, πως την τελευταία αγωνιστική η Μπόκα Τζούνιορς θα φιλοξενήσει την Ιντεπεντιέντε, αλλά αν δεν κερδίσει σήμερα, θα πρέπει να περιμένει «δώρο» από τη «μισητή» Ρίβερ Πλέιτ που θα παίζει στην έδρα της Ράσινγκ.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Χιμνάσια, τρεις για τη Μπόκα Τζούνιορς και μία ισοπαλία, στις πέντε μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στη Λα Πλάτα.

Τρομερή πλέον η πίεση στη Μπόκα Τζούνιορς, την στιγμή μάλιστα που καλείται να πάρει νίκη μισό τίτλο κόντρα σε ένα αντίπαλο, που όχι μόνο δεν θα του χαριστεί, αλλά έχει και αυτός από τη πλευρά του βαθμολογικό κίνητρο.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 1.357 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Προηγούμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x