ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Champions League

Τσάμπιονς Λιγκ: Άγιαξ- Λίβερπουλ ( 1ος όμιλος)

Τσάμπιονς Λιγκ: Άγιαξ- Λίβερπουλ ( 1ος όμιλος)
Spread the love

Στο Άμστερνταμ ο Άγιαξ υποδέχεται την Λίβερπουλ και θέλει μόνο την νίκη για να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση ενώ στον αντίποδα οι ρεντς παίζουν για δυο αποτελέσματα αφού και η ισοπαλία τους στέλνει στα νοκ άουτ.

Ο “Αίαντας” ξεκίνησε πολύ ελπιδοφόρα τον όμιλο με το άνετο 4-0 επί της Ρέιντζερς αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη αφού έχασε τρία διαδοχικά παιχνίδια και έτσι έχει μείνει στην 3η θέση και στο πλην έξι από την αποψινή της αντίπαλο.

Ουσιαστικά χρειάζεται μόνο νίκη απόψε και να ελπίζει πως θα πράξει το ίδιο και η Νάπολι την τελευταία αγωνιστική στο Anfield για να έχει ελπίδες να περάσει στα νοκ άουτ.

Στο εγχώριο πρωτάθλημα προέρχεται από δυο back to back άνετες νίκες απέναντι σε Εξέλσιορ ( 7-1) και Βαάλβαϊκ ( 4-1) με αποτέλεσμα να ανοίξει την διαφορά στην κορυφή από την PSV στο + 4.

Γενικά, μπροστά στο κοινό τους έχουν σκοράρει 3 ή περισσότερα γκολ στα 6/8 τελευταία τους παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις ενώ έχουν κερδίσει 5/7.

Η Λίβερπουλ υπέστη ήττα την περασμένη αγωνιστική στο City Ground από την ανανεωμένη Νότιγχαμ Φόρεστ (1-0) ενώ νωρίτερα είχε κερδίσει με το ίδιο σκορ τόσο την Μ.Σίτι όσο και την Γουέστ Χαμ.

Το πιο ανησυχητικό στοιχείο για τον Γιούργκεν Κλοπ είναι πως η ομάδα του έχει αρχίσει να “τρώει” πολλές φάσεις και ο Άλισον Μπέκερ τείνει να γίνει ένας από τους πιο πολυάσχολους τερματοφύλακες στην κατηγορία κρατώντας σε υψηλό επίπεδο ωστόσο τις εμφανίσεις του.

Κάπως έτσι η διαφορά της από την κορυφή είναι πλέον διψήφια ενώ αντίθετα στο γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ φαίνεται να κρατάει την τύχη στα χέρια της.

Απόψε πάντως θέλει τουλάχιστον να αποφύγει την ήττα για να μην χρειαστεί να παίξει match ball την επόμενη αγωνιστική απέναντι στην φορμαρισμένη Νάπολι την πρόκριση της στα νοκ άουτ του θεσμού. Οι: Μάτιπ, Ντίαζ, Ζότα είναι τραυματίες και οι: Κειτά -Τσάπερλεϊν δεν είναι δηλωμένοι.

Προϊστορία: Η Λίβερπουλ έχει κερδίσει στα 3 πιο πρόσφατα παιχνίδια της τον Άγιαξ σε όλες τις διοργανώσεις. Γενικά είναι αήττητη κόντρα σε Ολλανδικές ομάδες από το 1996.

* Ανεξάρτητα από την τελική του έκβαση θεωρώ πως θα δούμε ένα άναρχο παιχνίδι με πολλές φάσεις και γκολ μπροστά και στις δυο εστίες. Σε combo το Over 2,5 με το Goal εδώ.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Over 2,5 + Goal

(Visited 755 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x