ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Ατλέτικο Παραναένσε  – Μποταφόγκο

Βραζιλία: Ατλέτικο Παραναένσε  – Μποταφόγκο
Spread the love

Φινάλε σήμερα στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας και ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στην «Αρένα Ντα Μπαϊσάντα» ανάμεσα στην Ατλέτικο Παραναένσε και τη Μποταφόγκο, το αποτέλεσμα του οποίου, συνάρτηση βέβαια και των υπόλοιπων αγώνων, θα καθορίσει την συμμετοχή τους στο Κόπα Λιμπερταδόρες ή το Σουνταμερικάνα.

Να σημειωθεί, πως οι ομάδες της πρώτης εξάδας, θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ αυτές που θα τερματίσουν στην 7η και την 8η θέση θα ξεκινήσουν από τον 2ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Οι έξι ομάδες ακολούθως από την 9η ως και την 14η θέση θα βρεθούν στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ οι τέσσερις τελευταίες υποβιβάζονται. Χαρακτηριστικό φυσικά, βάσει των παραπάνω, πως μόνο δύο ομάδες, αυτές που θα τερματίσουν στην 15η και την 16η θέση, δεν κερδίζουν κάποιο εισιτήριο του Σουνταμερικάνα, πέρα της παραμονής τους στη μεγάλη κατηγορία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας επίσης, πρώτο κριτήριο είναι ο αριθμός νικών, στην συνέχεια η διαφορά τερμάτων, η καλύτερη επίθεση και τέταρτο, τα μεταξύ των ομάδων ματς.

Ισοπαλία με 1-1 την προτελευταία αγωνιστική στην έδρα της Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, με το αποτέλεσμα αυτό, όχι μόνο να διατηρεί την Ατλέτικο Παραναένσε, έστω και οριακά, στην 6η θέση, αλλά να υποβιβάζει ουσιαστικά και την ομάδα της Γκοϊανίας. Με νίκη σήμερα η Ατλέτικο Παραναένσε τερματίζει στην 6η θέση και κερδίζει την απευθείας συμμετοχή της στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ με ισοπαλία θα βρεθεί στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Η ήττα την βάζει σε περιπέτειες, καθώς για να βρεθεί στα προκριματικά του Κόπα Λιμπερταδόρες και όχι στο Σουνταμερικάνα, θα πρέπει να περιμένει ευνοϊκά για αυτή αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα, ήττα της Ατλέτικο Μινέιρο και να μην κερδίσουν η Αμέρικα Μινέιρο και η Φορταλέζα, με την Παραναένσε να περιμένει συνδυαστικά δύο εκ των παραπάνω.

Στην άλλη πλευρά, επιβλητικό 3-0 την προηγούμενη αγωνιστική σε βάρος της Σάντος, με το οποίο η Μποταφόγκο αξιώνει σήμερα την 6η θέση και την απευθείας συμμετοχή της στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, αρκεί, αν πάρει βέβαια το τρίποντο, να μην κερδίζει την ίδια ώρα η Ατλέτικο Μινέιρο στην έδρα της ουσιαστικά αδιάφορης Κορίνθιανς. Σε περίπτωση ισοπαλίας, διατηρεί την 8η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Κόπα Λιμπερταδόρες μόνο αν δεν κερδίσουν η Αμέρικα Μινέιρο και η Φορταλέζα, ενώ με ήττα μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί μόνο ήττα τόσο της Αμέρικα Μινέιρο όσο και της Φορταλέζα, αλλά και να μην κερδίσει η Σάο Πάολο στην Γκοϊανία την αδιάφορη Γκοϊάς.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Ατλέτικο Παραναένσε και δύο ισοπαλίες, σε επτά ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας τη Μποταφόγκο.

Εκτίμηση μου, πως η διάθεση ή όχι να κυνηγήσουν τους στόχους τους και το καλύτερο βαθμολογικό πλασάρισμα κάποιες ομάδες, θα εξαρτηθεί και από τα αποτελέσματα, την ίδια ώρα, στα υπόλοιπα ματς, με πιο συνετό να περιμένουμε, αν θέλουμε βέβαια να ποντάρουμε κάτι, στο live. Παρ’ όλα αυτά, εκτίμηση μου, πως στο συγκεκριμένο ματς οι δύο ομάδες θα κυνηγήσουν το τρίποντο από νωρίς, ώστε να μη μπλέξουν σε περιπέτειες αναμονής ευνοϊκών αποτελεσμάτων στα υπόλοιπα ματς, βάσει και της παραπάνω ανάλυσης των σεναρίων που υπάρχουν.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.627 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x