Uncategorized

Μουντιάλ 2022: Γερμανία- Ιαπωνία ( 5ος όμιλος)

Μουντιάλ 2022:  Γερμανία- Ιαπωνία ( 5ος όμιλος)
Spread the love

Η Γερμανία μπαίνει το μεσημέρι στο τουρνουά του Κατάρ με στόχο να αφήσει τις θλιβερές αναμνήσεις του προηγούμενου Μουντιάλ στα γήπεδα της Ρωσίας στην λήθη της ιστορίας με τον Χανς Φλικ στον πάγκο της και ανανεωμένη σε μεγάλο βαθμό.

Τελευταία της κούπα, από τις τέσσερις που κατέχει συνολικά στον θεσμό , το 2014.

Η κατάρα των υπερασπιστών του Παγκοσμίου Κυπέλλου “χτύπησε” και τους Γερμανούς στο προηγούμενο Μουντιάλ αφού πήγαν στα γήπεδα της Ρωσίας ως κάτοχοι του θεσμού 4 χρόνια νωρίτερα αλλά δεν κατάφεραν να περάσουν καν τον όμιλο γνωρίζοντας σοκαριστικές ήττες τότε από Μεξικό και Νότιο Κορέα.

Στο τελευταίο Euro έμειναν έξω από τους “16” από την οικοδέσποινα Αγγλία οπότε είναι διψασμένοι και πεισμωμένοι για μια μεγάλη διάκριση στο τρέχον Μουντιάλ.

Ωστόσο η Mannschaft με 2/8 νίκες στα πιο πρόσφατα παιχνίδια της και με μια μέτρια ως κακή πορεία στο Nations League όπου τερμάτισε 3η με 4/6 ισοπαλίες δεν φαίνεται να βρίσκεται και στο καλύτερο φεγγάρι της.

Σε έναν δύσκολο ωστόσο όμιλο με την Αγγλία, την Ιταλία και την Ουγγαρία που επέστρεψε δυναμικά στο προσκήνιο.

Σε πρόσφατο φιλικό προετοιμασίας κέρδισε με 1-0 το Ομάν ενώ ο Φλικ ενόψει του σημερινού ματς δεν έχει απουσίες της τελευταίας στιγμής και αναμένεται να παρατάξει το “4-2-3-1” με τον Μιλερ σε ρόλο “ψευτοεννιαριού” και βοήθειες από τον Γκνάμπρι και τον Μουσιάλα ο οποίος δικαιολογημένα θα συγκεντρώσει πολλά βλέμματα πάνω του.

Η Ιαπωνία για 7η συνεχόμενη φορά είναι παρούσα σε μια τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και με “προίκα” την ομολογουμένως πολύ καλή πορεία της στο πρόσφατο Μουντιάλ στα γήπεδα της Ρωσίας , είχε χάσει με 2-3 από το Βέλγιο στην φάση των “16”, ευελπιστεί να μπορέσει να μπει “σφήνα” στο δίδυμο Γερμανίας – Ισπανίας σε ένα πολύ απαιτητικό γκρουπ που υπάρχει και η πάντα επικίνδυνη Κόστα Ρίκα.

Στα προκριματικά είχε πολύ θετική παρουσία με 15/18 νίκες και 58 τέρματα.

Σε Μουντιάλ αριθμεί 5/21 νίκες και από το 1998 που είναι συνεχώς παρούσα στην διοργάνωση αλλά δεν έχει περάσει ποτέ της σε προημιτελικά.

Στο τελευταίο τους φιλικό έχασαν με 2-1 από τον Καναδά με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό ενώ ο Χαχίμε Μοριγιάσου δεν μπορεί να υπολογίζει στον Τακούμα Ασάνο.

Προϊστορία: Όλα και όλα σε δυο φιλικά έχουν αγωνιστεί οι δυο αυτές εθνικές ομάδες. Το 2004 η Γερμανία επικράτησε με 3-0 της Ιαπωνίας και το 2006 οι δυο τους ήλθαν ισόπαλες με 2-2.

* Η Γερμανία κρατάει την σούπερ πορεία της στα προκριματικά με 10/10 νίκες και 36 γκολ και πετάει την “φτωχή” της αντίστοιχα πορεία στο Nations League με 1-4-1.

Οι Σαμουράι μπαίνουν στο τουρνουά με “προίκα” τις 6/7 νίκες τους στα προκριματικά και με την καλή πορεία τους στα γήπεδα της Ρωσίας όπου έφτασαν μέχρι τους “16” και μια ανάσα από τα προημιτελικά για 1η φορά στην ιστορία τους.

Το ποντάρισμα μου εδώ θα είναι το Goal σε απόδοση 1,80 αφού τους αναμένω ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς. Από ένστικτο θα πήγαινα και στο 2ιπλο Draw no bet στο 4,90.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Goal

(Visited 395 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x