ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Τζούνιορ – Περέιρα  

Κολομβία: Τζούνιορ – Περέιρα  
Spread the love

Τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων των πλέι οφ του Κλαουσούρα και μονόπλευρο το ενδιαφέρον στο ματς στη Μπαρανκίγια, καθώς η τοπική Τζούνιορ είναι αδιάφορη και παίζει μόνο για το γόητρο της, την στιγμή που η Περέιρα θέλει νίκη και να μην κερδίζει η Μιγιονάριος στο ντέρμπι με την συμπολίτισσα Σάντα Φε για να «κλέψει» την 1η θέση.

Να σημειωθεί, πως οι ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη οκτάδα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, συνεχίζουν σε δύο ομίλους των τεσσάρων στα πλέι οφ, οι νικήτριες των οποίων θα βρεθούν αντιμέτωπες στον διπλό τελικό. Το 1ο όμιλο απαρτίζουν η κυπελλούχος Κολομβίας, Μιγιονάριος, η «μισητή» της συμπολίτισσα Σάντα Φε, η Περέιρα και η Τζούνιορ, ενώ στον 2ο συμμετέχουν η Μεντεγίν, η Ντεπορτίβο Πάστο, η Ριονέγκρο και η Αμέρικα Κάλι. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας, είναι η κατάταξη των ομάδων στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος Κλαουσούρα.

Ένας μόλις βαθμός σε πέντε ματς για την απογοητευτική Τζούνιορ, η οποία δεν κατάφερε όπως φαίνεται να ξεπεράσει τον οδυνηρό τρόπο που ηττήθηκε στον τελικό του κυπέλλου στη Μπογκοτά από τη Μιγιονάριος (0-2), λίγες μέρες πριν την έναρξη των πλέι οφ του πρωταθλήματος Κλαουσούρα. Το κίνητρο της, αν βέβαια υπάρχει, να πετύχει μία νίκη γοήτρου, ώστε να μη μείνει χωρίς τρίποντο στα πλέι οφ. Στον αντίποδα, εννέα βαθμοί για την Περέιρα, μετά το εμφατικό 5-1 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας την Σάντα Φε, όλοι πάντως στην έδρα της, καθώς μακριά από το γήπεδο της έχει δύο ήττες στη Μπογκοτά. Δραματικό 4-3 με την Τζούνιορ στην πρεμιέρα των πλέι οφ, 2-1 με τη Μιγιονάριος και 5-1 με την Σάντα Φε, από τις οποίες ηττήθηκε με το ίδιο σκορ (0-2) στη Μπογκοτά. Η νίκη πάντως στη Μπαρανκίγια δεν της είναι αρκετή, καθώς θα πρέπει να μην επικρατήσει την ίδια ώρα η Μιγιονάριος στο ντέρμπι μίσους με την συμπολίτισσα Σάντα Φε.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Τζούνιορ και μία ισοπαλία, σε τέσσερα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Περέιρα, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Εκτίμηση μου, πως η Τζούνιορ θα προσπαθήσει να επουλώσει τις πληγές της με μια νίκη γοήτρου. Παρ’ όλα αυτά, ισχυρότερο το κίνητρο της Περέιρα, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στο να προκριθεί για πρώτη φορά σε τελικό πρωταθλήματος και να γράψει ιστορία. Το 3,00 που την συνοδεύει, βάσει των παραπάνω, είναι πολύ ελκυστικό και αξίζει το ρίσκο, ακόμα και αν δεν επαληθευτεί, παρά το γεγονός μάλιστα πως δεν έχει κερδίσει ποτέ στο παρελθόν στη Μπαρανκίγια.

Εκτίμηση:  2

(Visited 902 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x