ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022 : Ιαπωνία- Κροατία

Μουντιάλ 2022 :  Ιαπωνία- Κροατία
Spread the love

Οι Ασιάτες έχοντας ήδη κερδίσει με ανατροπή τόσο την Ισπανία όσο και την Γερμανία είναι έτοιμοι σήμερα να γράψουν ιστορία.

Το ίδιο και οι Κροάτες όμως οι οποίοι καθοδηγούμενοι από τον 37χρονο “μαέστρο” Λούκα Μόντριτς θα επιζητήσουν ένα back to back προημιτελικό.

Οποιαδήποτε ομάδα καταφέρει να νικήσει τους παγκόσμιους πρωταθλητές του 2010 και του 2014 σε ένα τουρνουά αναμφίβολα αξίζει και μια θέση στα νοκ άουτ.

Πόσο δε εάν έχει κερδίσει και αποκλείσει στην φάση των ομίλων την Γερμανία των τεσσάρων Παγκοσμίων Κυπέλλων!

Ο λόγος γίνεται για τους Σαμουράι του Χαχίμε Μοριγιάσου οι οποίοι τερμάτισαν 1οι σε όμιλο που κέρδισαν με ανατροπή τόσο την Γερμανία όσο και την Ισπανία έχοντας ως μοναδική “παραφωνία” την ήττα που γνώρισαν ενδιάμεσα από την Κόστα Ρίκα.

Κόντρα στην φιναλίστ του Μουντιάλ 2018 Κροατία θα παλέψουν σήμερα να γράψουν ιστορία αφού δεν έχουν καταφέρει ποτέ στην ιστορία τους να προκριθούν σε προημιτελικά παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Κροατία θέλει να γράψει και αυτή ιστορία απόψε και θα τα καταφέρει αν προκριθεί αφού ποτέ στην ιστορία της δεν έχει βρεθεί σε προημιτελικά Μουντιάλ back to back.

Μετά το μαγικό Μουντιάλ που είχε πραγματοποιήσει στα γήπεδα της Ρωσίας το 2018 σήμερα είναι η ευκαιρία της.

Πολλοί λένε πως εάν ο Λουκάκου είχε καταφέρει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα έστω και μια φορά στις πολλές χαμένες ευκαιρίες που είχε ανεξήγητα κόντρα στους Κροάτες τώρα το συγκρότημα του Ζλάκο Ντάλιτς θα είχε ήδη επιστρέψει στο Ζάγκρεμπ.

Ωστόσο το φορμάρισμα του αμυντικού της Λειψίας Γιόσκο Γκβάρντιολ , η επιθετική δεινότητα των: Κράμαριτς- Λιβάγια και κυρίως η καθοδήγηση του “ μαέστρου” Λούκα Μόντριτς οδήγησαν την Κροατία στην 2η θέση πίσω από το εκπληκτικό Μαρόκο και στο σημερινό νοκ άουτ.

Το εκπληκτικό αμυντικό ρεκόρ της του ενός μόλις τέρματος παθητικό είναι θετικό παράσημο αλλά στον αντίποδα έχει αποτύχει να σκοράρει στα 2/3 του ομίλου τόσα όσα στα προηγούμενα 13 συνολικά παιχνίδια της.

Προϊστορία: Από μια νίκη και μια ισοπαλία μοιράζονται οι δυο τους. Το 1997 η Βραζιλία είχε κερδίσει με 4-3 σε φιλικό ματς. Το 1998 και το 2006 για τα αντίστοιχα Μουντιάλ η Κροατία είχε κερδίσει με 1-0 και είχαν και μια “λευκή” ισοπαλία.

* Οι Ιάπωνες με 32,3% κατοχή της μπάλας , ο μικρότερος μέσος όρος στο Κατάρ, είναι ξεκάθαρα μια εθνική ομάδα που βασίζεται στην αντοχή και κυρίως στην ταχύτητα. Από την άλλη πλευρά οι Κροάτες είναι μια ομάδα που θέλει να έχει την μπάλα στα πόδια της , νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια έτσι, ειδικά όταν είναι στα πόδια του μαέστρου Λούκα Μόντριτς ο οποίος στα “πατημένα” 37 του συνεχίζει να μαγεύει με την απλότητα που έχει στο παιχνίδι του και την οξυδέρκεια του.

Με το ανάλογο ρίσκο και για πρώτη φορά στο τρέχον τουρνουά θα επιλέξω πως οι δυο αντίπαλοι θα κληθούν να λύσουν τις διαφορές τους σε παράταση ή και πέναλτι.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Χ

(Visited 577 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x