Θα μπορούσε να είναι και ένας τελικός αλλά ποτέ στην ιστορία του παγκοσμίου κυπέλλου δεν έχει προκύψει και δεν θα προκύψει ούτε τώρα . Έτσι στην φάση των 8 οι Γάλλοι του Εμπαπέ , του Ζιρού και του Γκριεσμάν θα αναμετρηθούν με τους Άγγλους του Ράσφορντ , του Κέιν και του Μπέλιγχαμ . Το μεγάλο ραντεβού, λοιπόν, κλείστηκε! Μετά τους Γάλλους, που πέρασαν άνετα κόντρα στην Πολωνία, και οι Άγγλοι… ξεμπερδεψαν με τη Σενεγάλη, για να προκύψει το πολύ μεγάλο μεταξύ τους παιχνίδι στους «8»!
Θα περίμενε κανείς να είναι ένα ζευγάρι που έχει δώσει πολλούς επίσημους αγώνες στα τελικά αλλά έχουν παίξει μεταξύ τους μόνο δύο φορές με τους «τρικολόρ» να θέλουν να βάλουν τέλος στο αρνητικό σερί τους απέναντι στα «Τρία Λιοντάρια». Όταν οι Εγγλέζοι κατέκτησαν το παγκόσμιο κύπελλο το 1966 οι Γάλλοι είχαν μόνο ένα ημιτελικό αλλά σήμερα έχουν προσπεράσει τους Εγγλέζους σε κατακτήσεις αφού το πήραν το 1998 και το 2018.
Το 1966 η Αγγλία νίκησε τη Γαλλία με 2-0 με τον Ρότζερ Χαντ να σημειώνει και τα δύο τέρματα αυτής της νίκης , η οποία σήμαινε και τον αποκλεισμό της Γαλλίας από την συνέχεια της διοργάνωσης. Η Αγγλία τότε πήρε το μοναδικό παγκόσμιο κύπελλο που έχει κατακτήσει έως σήμερα.
Το 1982 στην πρώτη φάση των ομίλων οι Εγγλέζοι νίκησαν με 3-1 τους Γάλλους στον όμιλο όπου προκρίθηκαν και οι δύο με τον Ρόμπσον να πετυχαίνει το πιο γρήγορο γκολ μέχρι εκείνη τη στιγμή στην ιστορία του Παγκοσμίου κυπέλλου και τον Σολέρ να ισοφαρίζει αλλά ρόμπσον και Μαρίνερ πέτυχαν τα άλλα δύο . Όμως η Αγγλία αποκλείστηκε στην συνέχεια χωρίς να ηττηθεί και η Γαλλία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά .
Συνολικά όμως οι Αγγλία μετρά 17 νίκες , η Γαλλία 9 νίκες και μόλις 5 φορές ήρθαν ισόπαλοι.
Ο Εμπάπε είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που έχει εννέα γκολ σε Παγκόσμια Κύπελλα πριν γίνει 24 χρόνων. Είναι ο νεαρότερος παίκτης μετά τον 17χρονο Πελέ με πέντε γκολ σε νοκ-άουτ αγώνες Μουντιάλ. Όμως δεν είναι ο πιο γρήγορος !!!!….
1. Καμαλντίν Σουλεμάνα Γκάνα 35,7 χλμ/ώρα στο ματς Ουρουγουάη-Γκάνα
2. Νίκο Γουίλιαμς Ισπανία 35,6 Ισπανία-Γερμανία
-. Αλφόνσο Ντέιβις Καναδάς 35,6 Καναδάς-Κροατία
4. Ντάβιντ Ράουμ Γερμανία 35,5 Ισπανία-Γερμανία
5. Ντάνιελ Τζέιμς Ουαλία 35,4 Ουαλία-Ιράν
– Άντονι Ρόμπινσον ΗΠΑ 35,4 ΗΠΑ-Ουαλία
7. Κιλιάν Εμπαπέ Γαλλία 35,3 Γαλλία-Πολωνία
-. Ασράφ Χακίμι Μαρόκο 35,3 Μαρόκο-Κροατία
9. Κιλιάν Επαπέ Γαλλία 35,2 Γαλλία-Δανία
Είναι ένα ζητούμενο αν το 4-3-3 της Αγγλίας θα μπορέσει να βγάλει την έξτρα ενέργεια που απαιτείται για να περιορίσει την τροφοδοσία από τα χαφ της Γαλλίας που πατάει σταθερά στο 4-2-3-1.
Επίσης θα δούμε και πρώτη φορά πόσο μπορεί να αντέξει ο Γουόκερ με αντίπαλο τον Εμπαπέ και πόσο οι Στόουνς και Μαγκουάιρ θα μπορέσουν σε ένα παιχνίδι πίεσης να ανταπεξέλθουν .
Αλλά και αν τελικά οι απουσίες των Καντέ και Πογκμπά θα πιστοποιήσουν ότι τις καλυψαν οι Ραμπιό και Τουαμενί . Ίσως εδώ μετρήσει και η απουσίας της εκτελεστικής δυνατότητας του Μπενζεμά που μέχρις στιγμής καλύπτεται από τον Ζιρού και τον Εμπαπέ
Πρόταση: Οver και γκολ – γκολ