Μουντιάλ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2022 : Αργεντινή – Κροατία

Μουντιάλ 2022 :  Αργεντινή – Κροατία
Spread the love

Η Κροατία έχοντας ήδη αφήσει εκτός διοργάνωσης την 5 φορές κάτοχο του θεσμού Βραζιλία έχει απόψε μπροστά της ένα ακόμη μεγαθήριο από την Νότιο Αμερική που είναι και το τελευταίο – μεγάλο – εμπόδιο που καλείται να υπερπηδήσει εάν θέλει να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε έναν back to back τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Αργεντινή ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί ποτέ στην ιστορία της σε ημιτελική φάση Μουντιάλ!

Διεύρυνε το εντυπωσιακό σερί της στις 4 προκρίσεις στην διαδικασία των πέναλτι σε νοκ άουτ στα τελευταία δυο Μουντιάλ, πλην τον τελικό του 2018 κόντρα στην Γαλλία (4-2) , με τον εκπληκτικό Ντόμινικ Λιβάκοβιτς να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής τόσο κόντρα στην Ιαπωνία όσο και απέναντι στην Βραζιλία.

Ο γκολκίπερ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ είχε συνολικά 11 (!) επεμβάσεις στο 120λεπτο κόντρα στην Σελεσάο εκτός από αυτές στην διαδικασία των πέναλτι.

Αρκεί να θυμίσω πως και στο προηγούμενο Μουντιάλ στα γήπεδα της Ρωσίας που η Κροατία ήταν φιναλίστ η ομάδα του Ντάλιτς έφτασε μέχρι και τον τελικό δίχως να κερδίσει κανένα νοκ άουτ σε 90λεπτο.

Από την άλλη πλευρά βέβαια έχει βρει δίχτυα σε 10 συνεχόμενα νοκ άουτ παιχνίδια της για Μουντιάλ κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Οι Κροάτες βρίσκονται ήδη στην ελίτ συμμετέχοντας σε ημιτελικά για 2η συνεχόμενη φορά σε παγκόσμιο Κύπελλο αλλά εάν καταφέρουν να πετάξουν έξω την Αργεντινή τότε θα μπούνε σε ένα κλειστό κλάμπ μαζί με την Ιταλία, την Ολλανδία και την Γερμανία που θα έχουν φτάσει σε σερί τελικούς.

Δεν αλλάζει το “4-3-3” ούτε οι 11 που ξεκινάνε συνήθως με μια πιθανότητα αλλαγής να χρησιμοποιηθεί ο σκόρερ κόντρα στην Βραζιλία Πέτκοβιτς αντί του Κράμαριτς.

Η Αργεντινή έχει μια σούπερ παράδοση στο πλευρό της αφού δεν έχει αποκλειστεί ποτέ σε ημιτελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου! Αριθμεί 5/5 προκρίσεις με πιο πρόσφατη αυτή του 2014 όταν και έχασε στον τελικό από την Γερμανία στην παράταση με το γκολ του Γκέτσε.

Χρειάστηκαν τα πέναλτι για να ξεπεράσουν την Ολλανδία ,ίσως στο πιο συναρπαστικό ματς στα γήπεδα του Κατάρ μέχρι τώρα, και μπαίνουν στα ημιτελικά έχοντας σκοράρει τουλάχιστον δυο φορές σε κάθε ένα από τα τέσσερα πιο πρόσφατα 90λεπτα τους στο τουρνουά ενώ την ίδια ώρα αριθμούν 14 διαδοχικά παιχνίδια στα οποία σκοράρουν συνεχώς σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δεν υπολογίζονται οι δυο φουλ μπακ Γκονζάλο Μοντιέλ και Μάρκος Ακούνια λόγω καρτών με τους: Μολίνα- Ταλιάφικο να τους αντικαθιστούν στο “4-3-3” με τον Ντι Μαρία, τον Αλβάρεζ και τον Μέσι ως επιθετική τριπλέτα.

Προϊστορία: Αργεντινή και Κροατία έχουν συναντηθεί δυο φορές στο παρελθόν σε φάση ομίλων στο Μουντιάλ. Η Albiceleste είχε κερδίσει με 1-0 το 1998 αλλά οι Κροάτες πέτυχαν μια αξέχαστη νίκη με 3-0 στα γήπεδα της Ρωσίας πριν από 4 χρόνια.

* Το ποντάρισμα μου εδώ θα είναι αρχικά το Goal , μου κάνει εντύπωση η απόδοση του 2,15, αφού οι μεν Κροάτες έχουν σκοράρει και στα 10 τελευταία τους παιχνίδια νοκ άουτ και οι Αργεντινοί έχουν δεχτεί 5 γκολ στα πέντε τωρινά τους ματς στην διοργάνωση. Πρόκριση Αργεντινή στο 1,50 αφού η ομάδα του Μέσι δεν έχει αποκλειστεί ποτέ στην ιστορία της σε ημιτελικά Μουντιάλ και στα ειδικά στοιχήματα να έχει ο Μέσι μια ασίστ στο ματς σε απόδοση 4.00. Σούπερ.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Goal, Πρόκριση Αργεντινής, Μέσι ασίστ

(Visited 735 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x