
Στο Khalifa International Stadium το απόγευμα του Σαββάτου θα αναμετρηθούν η Κροατία, φιναλίστ το 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας, με το Μαρόκο, 1η εθνική ομάδα από την Αφρική που φτάνει τόσο ψηλά στην διοργάνωση, με έπαθλο στον νικητή το χάλκινο μετάλλιο ή αλλιώς την τιμητική 3η θέση.
Η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς αποκλείστηκε μάλλον άνετα από την Αργεντινή με 3-0 αφού δεν κατάφερε να περιορίσει τους: Μέσι- Αλβάρες.
Ο πιο περιζήτητος νεαρός αμυντικός στο Μουντιάλ του Κατάρ που ακούει στο όνομα Γιόσκο Γκβαρντιολ και παίζει στην Λειψία δεν κατάφερε να περιορίσει τον 35χρονο σούπερ σταρ της Albiceleste ενώ πολλά προβλήματα είχε ο έμπειρος Λόβρεν με τον 22χρονο επιθετικό της Μ.Σίτι.
Η Κροατία πάντως έφτασε εντυπωσιακά μέχρι τον τελικό του 2018 στην Ρωσία αλλά και τα ημιτελικά της τωρινής έκδοσης του Μουντιάλ στο Κατάρ με την έννοια πως δεν κέρδισε σε κανένα νοκ άουτ παιχνίδι της σε 90λεπτο ούτε τότε αλλά ούτε και τώρα. Λογικά ο Ντάλιτς θα προχωρήσει σε 2-3 αλλαγές στο αρχικό του σχήμα με τους : Λόβρο Μάιερ , Μπρούνο Πέτκοβιτς και Νικόλα Βλάσιτς να ερίζουν για τις θέσεις των : Πέρισιτς, Κράμαριτς και Πάσαλιτς στην επιθετική τριπλέτα.
Το Μαρόκο τρόμαξε σε κάποια διαστήματα στον ημιτελικό την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία , στο φινάλε του 1ου ημιχρόνου και σε ένα μεγάλο κομμάτι της επανάληψης, αλλά το ακροβατικό του Τεό Ερναντέζ στην αρχή του ματς και το tap in του Κόλο Μουανί 44 μόλις δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο παιχνίδι όρισαν την μοίρα του αγώνα και τερμάτισαν τα όνειρα των Atlas Lions για την “παρθενική” τους συμμετοχή σε έναν τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Το γκολ από τον αμυντικό της Μιλαν ήταν το 2ο που δέχονται σε όλο το τουρνουά και το 1ο από αντίπαλο αφού το πρώτο ήταν αυτογκόλ από τον Αγκέρ.
Ο τελευταίος μαζί με τον αρχηγό Σάις είναι “λαβωμένοι” και θα λείψουν από τον “μικρό” τελικό.
Αυτό σημαίνει αυτομάτως πως στα μετόπισθεν θα παίξουν τέσσερις και όχι πέντε με τον Νταρί της Μπρεστ και τον Γιαμίκ της Βαγιαδολίδ κεντρικό δίδυμο και τον Μαζράουι να επιστρέφει στο αριστερό άκρο έχοντας τον Χακίμι στα δεξιά.
Πάντως αν το Μαρόκο κρατήσει το μηδέν θα ισοφαρίσει το σχετικό ρεκόρ της Ισπανίας το 2010 με πέντε clean sheets σε ένα τουρνουά.
Προϊστορία: Το 0–0 που έφεραν οι δυο τους στην πρεμιέρα του ομίλου στον οποίο συνυπήρχαν στο τρέχον Μουντιάλ είναι και το μοναδικό τους παιχνίδι στην παράδοση.
* Πρόκειται για ένα παιχνίδι που για τους Βαλκάνιους μπορεί να χαρακτηρισθεί ως “τελικός της παρηγοριάς” με την έννοια πως δεν είναι η “παρθενική” τους φορά που βρίσκονται εδώ. Το 1998 στα γήπεδα της Γαλλία είχαν κατακτήσει την 3η θέση κερδίζοντας στο αντίστοιχο ματς την Ολλανδία (2-1) και πριν από 4 χρόνια ήταν φιναλίστ χάνοντας στον τελικό από την Γαλλία ( 2-4).
Δεν ισχύει το ίδιο για το Μαρόκο που έχει γράψει ήδη ιστορία αφού ποτέ στο παρελθόν Αφρικανική ομάδα δεν έχει φτάσει τόσο ψηλά σε Παγκόσμιο Κύπελλο.
Οι παίκτες του Ρεγκράγκι ¨διψάνε” για διάκριση και το να ανέβουν στο … βάθρο είναι για αυτούς όχι μόνο εθνική υπόθεση αλλά Παναφρικανική! Αξίζει ένα bet σε απόδοση 3.00 υπέρ τους.
Ωστόσο δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το στατιστικό που θέλει τα τελευταία 40 χρόνια από το Μουντιάλ της Αργεντινής το 1978 ως και τα γήπεδα της Ρωσίας το 2018 όλοι οι “Μικροί τελικοί” πλην του πιο πρόσφατου ( Αγγλία- Βέλγιο 0-2) να λήγουν με Over 2,5.
ΠΡΟΤΑΣΗ: 2/ Over 2,5