ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πορτογαλία: Αρούκα – Πορτιμονένσε  

Πορτογαλία: Αρούκα – Πορτιμονένσε  
Spread the love

Tο ματς που ανοίγει χρονικά όχι μόνο το σημερινό, αλλά και ολόκληρο το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του 1ου γύρου του πρωταθλήματος της Πορτογαλίας, βρίσκοντας την Αρούκα στην 7η θέση με 23 βαθμούς και την Πορτιμονένσε στην 11η με τρεις λιγότερους.

Ισοπαλία με 1-1 στην έδρα της Τσάβες και αλλαγή στόχων για την Αρούκα με το αποτέλεσμα αυτό, καθώς όχι μόνο βρίσκεται στο +9 από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά έχει κάθε λόγο να αξιώνει ευρωπαϊκό εισιτήριο, από την στιγμή που έχει απόσταση πλέον τεσσάρων μόλις βαθμών από τη νεοφώτιστη και 5η στον βαθμολογικό πίνακα Κάσα Πία. Πιο απειλητική η Τσάβες στο μεγαλύτερο μέρος του μεταξύ τους ματς, έχοντας εκτός του τέρματος της από πέναλτι στο εικοστό λεπτό, ευκαιρίες για περισσότερα γκολ αλλά και ένα δοκάρι. Η αδυναμία της πάντως να «καθαρίσει» το ματς έφερε και την «τιμωρία» της, καθώς η Αρούκα ισοφάρισε, κόντρα στην ροή του αγώνα, με πέναλτι του Βραζιλιάνου στόπερ Ζοάο Μπάσο στο εβδομηκοστό ένατο λεπτό. Στον αντίποδα, καλύτερη και με αρκετές ευκαιρίες η Πορτιμονένσε την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Σάντα Κλάρα, αδυνατώντας όμως όχι μόνο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά να εκμεταλλευτεί και το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε από το εικοστό όγδοο λεπτό. Χωρίς ισοπαλία επίσης στο πρωτάθλημα σε επτά ματς μακριά από το γήπεδο της (3-0-4), ενώ στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Αρούκα, σε ισάριθμα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Πορτιμονένσε, με 2-0 το 2013 και 1-0 σε αυτό του περσινού πρωταθλήματος.

Η Αρούκα είναι κυνική σε ορισμένα ματς, παίρνει θετικά αποτελέσματα ακόμα και όταν δεν παίζει καλά και το βασικότερο, πως βρέθηκε αθόρυβα στην 7η θέση. Εκτίμηση μου, πως μπορεί να εκμεταλλευτεί το momentum και τον παράγοντα έδρα και να βρεθεί σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη πεντάδα.

Εκτίμηση:  1

(Visited 824 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x