ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Champions League

Τσάμπιονς Λιγκ: Μ.Σίτι- Λειψία

Τσάμπιονς Λιγκ: Μ.Σίτι- Λειψία
Spread the love

Στο Etihad η Μ.Σίτι υποδέχεται την Λειψία και καλείται το βράδυ της Τρίτης να διορθώσει τα κακώς κείμενα του πρώτου μεταξύ τους αγώνα πριν από τρεις εβδομάδες όταν απέσπασε ισοπαλία με 1-1 στην Red Bull Arena για να προκριθεί στα προημιτελικά.

Οι “πολίτες” συνεχίζουν την καταδίωξη της πρωτοπόρου Αρσεναλ στην κούρσα της Premier League αφού κέρδισαν την περασμένη αγωνιστική στο Λονδίνο την Κρίσταλ Πάλας με 1-0 χάρη σε ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Έρλινγκ Χάλαντ ο οποίος έφτασε τα 28 γκολ στο πρωτάθλημα.

Στην Ευρώπη καταρχήν θα έχουν μια ευκαιρία να ισοφαρίσουν το ρεκόρ της Άρσεναλ στον θεσμό που κρατάει 14 χρόνια και έχει να κάνει με το μεγαλύτερο αήττητο εντός έδρας στην διοργάνωση Εγγλέζικης ομάδας που είναι τα 23 ματς!

Το εντυπωσιακό με την Μ.Σίτι είναι πως έχει καταφέρει να κερδίσει τα 21 από αυτά ενώ αναφορικά με το συνολικό εντός έδρας ρεκόρ της είναι χαρακτηριστικό πως η τελευταία φορά που δεν κέρδισε μπροστά στο κοινό της ήταν κόντρα στην Έβερτον την Πρωτοχρονιά.

Επίσης η τελευταία φορά που δεν προκρίθηκαν από την φάση των “16” ήταν το 2016/17 όταν είχαν αποκλειστεί από την Μονακό των: Εμπαπέ, Φαλκάο, Μπερνάτο Σίλβα , Ζοάο Μουτίνιο κλπ.

Αναφορικά με την 11άδα δεν έχουν προκύψει απουσίες της τελευταίας στιγμής και αναμένεται να δούμε σχήμα με τέσσερις (!) κεντρικούς αμυντικούς δηλαδή τους: Στόουνς, Άκε, Ντίας και Ακάνζι, στον άξονα τους: Γκιντογκάν, Ρόδρι και μπροστά το καρέ των: Γκρίλις, Ντε Μπρούινε, Μαχρέζ και βέβαια του Χάλαντ.

Οι “Ταύροι” έχουν εξ ορισμού δύσκολη αποστολή αφού καλούνται για να προκριθούν να οδηγήσουν την Μ.Σίτι στην “παρθενική” της ήττα εντός έδρας μέσα στο 2023 αλλά ο Μάρκο Ρόουζ είναι ο τελευταίος προπονητής που κατάφερε να οδηγήσει μια Γερμανική ομάδα ( Μπάγερν Μονάχου) σε νίκη μέσα στο Etihad για το Champions League την σεζόν 2013/14.

Η Λειψία πάντως “τρέχει” ένα αήττητο πέντε αγώνων στην διοργάνωση ενώ το συνολικό αήττητο εννέα αγώνων το διέκοψε η Ντόρτμουντ με την νίκη της με 2-1 τις προάλλες. Στο πιο πρόσφατο εντός έδρας παιχνίδι τους επικράτησαν με 3-0 της Γκλάντμπαχ με τους: Γκβαρντιόλ , Βέρνερ και Φόρσμπεργκ να βρίσκουν δίχτυα.

Οι: Ντιαλό, Όλμο είναι εκτός δράσης και αμφίβολος δίνεται ο Κρίστοφερ Νκουνκού.

Λογικά θα δούμε το “4-2-2” με τους: Τίμο Βέρνερ- Αντρέ Σίλβα ως επιθετικό δίδυμο.

Προϊστορία: Στις 15/09/21 που βρέθηκαν ξανά οι δυο τους στο Etihad για την φάση των ομίλων η Μ.Σίτι είχε επικρατήσει με 6-3!

* Οι φιλοξενούμενοι έχουν σκοράρει στα 12/13 πιο πρόσφατα παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις ενώ την ίδια ώρα οι “πολίτες” έχουν βρει δίχτυα στα 10/11 δικά τους ματς μέσα στο 2023. Μάλιστα έχουν σκοράρει 15 γκολ στα τελευταία πέντε εντός έδρας στην διοργάνωση. Σε combo εδώ ο Άσος με το Over 2,5 σε απόδοση 1,90. Ο Χάλαντ με 17 γκολ σε 11 εντός έδρας ματς στο Champions League αλλά και ο Μαχρέζ με 7 γκολ σε 12 αγώνες του στα νοκ άουτ της διοργάνωσης είναι βασικοί υποψήφιοι για πιθανοί σκόρερ.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1+ Over 2,5

(Visited 817 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x