ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Premier League

Πρέμιερ Λιγκ: Μπράιτον- Κρίσταλ Πάλας

Πρέμιερ Λιγκ: Μπράιτον- Κρίσταλ Πάλας
Spread the love

Στο Essex η Μπράιτον φιλοξενεί την Κρίσταλ Πάλας στο ντέρμπι Μ23 με τις δυο ομάδες να αναμετριούνται ξανά μετά από μόλις έναν μήνα και το μεταξύ τους ισόπαλο 1-1 στο Selhurst Park.

Οι “Γλάροι” προέρχονται από την ισοπαλία με 2-2 που απέσπασαν στο Elland Road από την Λιντς σε ένα παιχνίδι στο οποίο αν και προηγήθηκαν δυο φορές τελικά αρκέστηκαν στον βαθμό της ισοπαλίας.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Ζέρμπι έπαιξε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο αλλά σπατάλησε πολλές ευκαιρίες στην επίθεση και έκανε πολλά λάθη στα μετόπισθεν.

Είχαν 75% κατοχή της μπάλας και 17 σουτ στην αντίπαλη εστία αλλά οι ολιγωρίες στην άμυνα και η έλλειψη συγκέντρωσης την άφησαν με την όρεξη.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως εντός έδρας αριθμεί 4/5 νίκες και συνεχίζει να φλερτάρει με την 6η θέση του πίνακα.

Οι “Αετοί του Λονδίνου” παρότι που κράτησαν την πρωταθλήτρια Μ.Σίτι μακριά από την εστία τους στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα ένα άτσαλο μαρκάρισμα του Ολίσε έδωσε την ευκαιρία στον Έρλινγκ Χάλαντ να σημειώσει το 28ο φετινό του τέρμα από την άσπρη βούλα και να οδηγήσει την Πάλας στην 11η φετινή της ήττα στην κατηγορία.

Η ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά αριθμεί πλέον δυο back to back ήττες από την Άστον Βίλα και την Μ.Σίτι με το ίδιο σκορ: 1-0 ενώ πριν είχε μαζέψει τρεις σερί ισοπαλίες μεταξύ των οποίων και με την Λίβερπουλ.

Πάντως έχοντας συμπληρώσει 10 ματς δίχως “τρίποντο” πλέον έχει υποχωρήσει στην 12η θέση και ακόμη ψάχνουν την “παρθενική” τους νίκη μέσα στο 2023.

Αρνητικό ρεκόρ τα τρία διαδοχικά παιχνίδια δίχως να έχουν επιχειρήσει ούτε ένα σουτ στο τέρμα (!) , κάτι που τους συμβαίνει για πρώτη φορά από το 2003/04 που βρίσκονται στην μεγάλη κατηγορία.

Προϊστορία: Τα τρία πιο πρόσφατα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν λήξει όλα ισόπαλα. Μάλιστα η Πάλας είναι συνολικά αήττητη στα τελευταία εφτά τέτοια ντέρμπι αλλά έχει κερδίσει μόλις σε δυο από αυτά.

* Υπάρχει ένα εντυπωσιακό στατιστικό που θέλει τις δυο αυτές ομάδες να έχουν σκοράρει στα 10/11 πιο πρόσφατα μεταξύ τους παιχνίδια. Σε απόδοση διπλασιασμού αυτή θα είναι η επιλογή μου εδώ αφού ναι μεν οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί αλλά όχι τόσο κατά την γνώμη μου όσο δείχνουν και τα σετ των αποδόσεων από τους μπουκ.

ΠΡΟΤΑΣΗ: GOAL

(Visited 869 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x