ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Euro2024: Ιταλία- Αγγλία ( 3ος όμιλος)

Προκριματικά Euro2024:  Ιταλία- Αγγλία ( 3ος όμιλος)
Spread the love

Με ένα πραγματικά μεγάλο ματς ανοίγει η προκριματική φάση του Euro2024 αφού για τον 3ο όμιλο έρχονται αντιμέτωπες η κάτοχος του θεσμού Ιταλία με την φιναλίστ Αγγλία σε ένα ριμέικ του πρόσφατου τελικού στο Euro2020.

Οι Ατζούρι ,δεν επέτρεψαν στα “Τρία Λιοντάρια” να κρατήσουν το τρόπαιο στο σπίτι τους επικρατώντας στα πέναλτι μέσα στο Γουέμπλεϊ, έχουν χάσει την λάμψη τους από τότε ενώ οι Εγγλέζοι έφυγαν πικραμένοι και από το πρόσφατο Μουντιάλ όταν αποκλείστηκαν στα προημιτελικά από την μετέπειτα φιναλίστ Γαλλία.

Η Ιταλία προσπαθεί να συνέλθει από τον εφιάλτη που της προκάλεσε η εθνική ομάδα των Σκοπίων σε εκείνο τον αλησμόνητο ημιτελικό των πλέι οφ που την άφησε εκτός Μουντιάλ για 2η συνεχόμενη φορά (!) και πλέον στοχεύει ξεκάθαρα στην κατάκτηση του τρέχον Nations League έχοντας ήδη κερδίσει την Αγγλία, την Ουγγαρία και την Γερμανία στο 3ο γκρουπ περιμένοντας τον Ιούνιο τον ημιτελικό κόντρα στην Ισπανία.

Αν και καμία ομάδα δεν έχει αγωνιστεί σε προκριματικά Euro μετά τον Covid19 εντούτοις η Ιταλία τρέχει ένα αξιοθαύμαστο ρεκόρ αφού σε προκριματική φάση έχουν κερδίσει και στα 14 πιο πρόσφατα παιχνίδια τους ενώ είναι αήττητοι στα τελευταία 40 (!) από τότε που ηττήθηκαν με 3-1 από την Γαλλία το 2006.

Επιπλέον έχουν περάσει 24 ολόκληρα χρόνια από τότε που η πρωταθλήτρια Ευρώπης έχασε εντός έδρας για τα προκριματικά Euro και πιο συγκεκριμένα από το 1999 και “θύτη” την Δανία με 3-2.

Ανήμπορη να ακολουθήσει στην περπατησιά της γυναικείας εθνικής ομάδας που κατέκτησε το Euro2022 η Αντρική ομάδα μετά τον χαμένο τελικό εντός έδρας από την Ιταλία στο πρόσφατο Euro και μέσα στο σπίτι της αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Γαλλία στο Μουντιάλ του Κατάρ και όπως είναι φυσικό το κλίμα βάρυνε ακόμη περισσότερο.

Προς έκπληξη όλων – ακόμη και του ίδιου του Γκάρεθ Σάουθγκειτ – ο 52χρονος τεχνικός παράμεινε στον πάγκο των “Τριών Λιονταριών”.

Συν της άλλης, μετά τον περσινό υποβιβασμό τους οι Εγγλέζοι θα κληθούν να ξεκινήσουν στο καινούργιο Nations League από την Β΄ Κατηγορία κάτι πρωτόγνωρο για τους ίδιους.

Αριθμούν 17/18 νίκες στα αντίστοιχα πιο πρόσφατα παιχνίδια τους στα προκριματικά Euro ενώ ένα 2ιπλο στην Νάπολη θα είναι η 5Οη νίκη του Σάουθγκεϊτ στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας.

Προϊστορία: Η Αγγλία είναι χωρίς νίκη στα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια της κόντρα στην Ιταλία σε όλα τα τουρνουά με πιο πρόσφατη την ήττα με 1-0 στο τρέχον Nations League.

* Δεν έχουμε πρόσφατη εικόνα από τις δυο ομάδες οπότε ή θα ρισκάρουμε με μια πιθανή ισοπαλία λόγω παράδοσης ( 4/5 μεταξύ τους έχουν έλθει Χ) ή θα πάμε πιο συντηρητικά στο Goal.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Goal

(Visited 690 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x