Σπουδαίο βαθμολογικά ματς στο «Λουίς Φρανσίνι» του Μοντεβιδέο, με τη Ντεφενσόρ να ψάχνει το τρίποντο που θα της δώσει την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή, έστω και με ένα αγώνα περισσότερο, την στιγμή που η Σέρο δίνει μάχη επιβίωσης, καθώς βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού.
Επικράτηση με 1-0 την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Ράσινγκ Μοντεβιδέο, βλέποντας τη Ντεφενσόρ όχι μόνο να πανηγυρίζει την τρίτη της συνεχόμενη νίκη, αλλά να αφήνει πίσω της τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη «μισητή» Ντανούμπιο στον προκριματικό του Κόπα Σουνταμερικάνα στην διαδικασία των πέναλτι. Είχαν προηγηθεί, το 3-0 στην έδρα της Σέρο Λάργκο και το 4-0 φιλοξενώντας την Πλάσα Κολόνια, με τη Ντεφενσόρ πλέον στο -2 από την κορυφή του Απερτούρα και την πρωτοπόρο Πενιαρόλ. Η κοντινή κεφαλιά του επιθετικού Μπαλμπόα στο πεντηκοστό τέταρτο λεπτό, αυτή που διαμόρφωσε το «επαγγελματικό» 1-0 στην έδρα της Ράσινγκ, με τη Ντεφενσόρ στην συνέχεια με σύμμαχο την τύχη, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν σημαντικές ευκαιρίες και ένα δοκάρι. Στην άλλη πλευρά, αποτυχία σίγουρα για την Σέρο το 0-0 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας τη νεοφώτιστη Λα Λους, όχι μόνο γιατί διατηρήθηκε στην επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας τους υποβιβασμού, αλλά γιατί πέταξε ταυτόχρονα στα σκουπίδια δύο πολύτιμους βαθμούς στο γήπεδο της με αντίπαλο με τον ίδιο στόχο.
Προϊστορία: Τρεις νίκες για τη Ντεφενσόρ, ισάριθμες για την Σέρο και τέσσερις ισοαπλίες, στις δέκα μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Λουίς Φρανσίνι».
Επιλογή μου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα αλλά και το momentum της Ντεφενσόρ, η οποία μάλιστα ανάλογα το ματς είναι ή παραγωγική, όπως με την Πλάσα Κολόνια και την Σέρο Λάργκο, ή κυνική με παράδειγμα φυσικά το τυχερό αλλά πολύτιμο 1-0 της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της Ράσινγκ. Αρκετή πίεση επιπλέον στην Σέρο, η οποία είναι, τουλάχιστον αυτή την χρονική στιγμή, αντίπαλος στα μέτρα της Ντεφενσόρ.
Εκτίμηση: 1